Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Herűke

Herűke
Herűke
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Herencsényi rokonoktól kaptam ezt a receptet, amit már régóta csinálok, és a család is szereti. Gyorsan megvan, a legtöbb időt tényleg csak a pihentetés veszi igénybe, mert  sütés is csak 5-6 perc.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

  • 4 dl napraforgó olaj (ez a serpenyő nagyságátől függ, de bőven legyen benne)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt, a tojássárgákat, a szódabikarbónát a csipet sóval kikeverjük.
  2. Hozzárakjuk a porcukrot és annyi lisztet, amiből olyan állagú tésztát kapunk, ami nyújtható.
  3. Kinyújtjuk 3 mm vastagra, és megkenjük olajjal. Feltekerjük, és a 2 végét is ráhajtjuk. Pihentetjük 40 percet.
  4. Kinyújtjuk 5 mm vastagra, és derelyevágóval 2x2-es kockákat vágunk.
  5. Az olajat felhevítjük. Belerakjuk a herűkét, és vigyázzunk, mert gyorsan sül! Barnulásig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, herű, herőke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

579
tejföl 150 g
tojássárgája 5 db
szódabikarbóna 1 kk
porcukor 1 ek
1 csipet
finomliszt 10 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl