Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta Kónya Katalintól

Palacsinta Kónya Katalintól
Palacsinta Kónya Katalintól
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipp: 1-1 palacsintatésztát 2 tk. olajon sütök ki. A töltelékeknél 10 tk. cukorhoz adok 2 tk. fahéjat vagy kakaót. Ez pont erre a mennyiségre elég.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és az olajjal alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet is.
  2. Ha sűrű és csomómentes, akkor hozzáadjuk az ásványvizet, majd ugyancsak elkeverjük. Kész a palacsintatészta.
  3. Megjegyzés: Általában 10-11 db jön ki belőle.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 892
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatészta, palacsinta alaptészta, fahéjas palacsinta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Fri, 2016-11-25 09:05

Ezt a receptet szoktam elkésziteni és nagyon finom, bár én fél dl folyadékkal többet adok hozzá, és nekem nem sikerül ilyen égettre, pedig nagyon szerettem mikor anyukám régen olyanra csinálta.
Úgyhogy nem cigányos csak ezen a képen tűnik annak. :)

Harmati Anikó
Harmati Anikó Wed, 2013-12-11 12:33

Kedves Kata!
Mi is úgy szeretjük a palacsintát, ahogy Te: kicsit "cigányosra" sütve!
További sok sikert a konyhában (is)!
Anikó

Lilyke92
Lilyke92 Fri, 2012-10-05 21:55

Jah és az oldalról csináltam többet is, ugyhogy sztem nem gond ,hogy már annyi recept fent van mert nekem az összes használhatatlan:)

Lilyke92
Lilyke92 Fri, 2012-10-05 21:54

Tökéletes recept ,már évek óta kerestem egy jót de mind vastag,száraz és ízetlen volt, ez viszont vékony és finom. Köszi:)))

Flashpowa
Flashpowa Mon, 2012-09-10 00:17

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a konyhában ráadásul fiú:D Ugye porcukrot kell bele tennem?

Sarkadi Judit
Sarkadi Judit Thu, 2012-08-23 08:26

Kedves Katalin. Meg nem probaltam ki a receptedet.
Egy olyan palacsinta-receptet keresek, amiböl igan vekony palacsintak suthetök, Gundel-palacsintat akarok kesziteni desszert-nek, es ehhez kizarolag papirvekony palacsintat kell sutni. Van erre valamilyen javaslatod, elöre is kösz!/Judit

Kónya Katalin
Kónya Katalin / Kónya Katalin Tue, 2012-11-13 13:31

Ez vékonyan is süthető: a titok nyitja, hogy kevesebb cukrot rakj bele, akkor nem ragad, nem kell sütőpor, és nem keményedik ki. Plusz, egy kevés tejet még hozzáöntesz, akkor tényleg papírvékonyra tudod sütni.

rekaszarvas
rekaszarvas Tue, 2012-05-15 19:28

Én is dupla adagot készítettem 3 tojással, meg pici módosításokkal (összesen 5dl tej, 2 löttyintésnyi olaj, víz meg amennyit felvesz). Nagyon finom lett, kérték a receptet :))))

Kónya Katalin
Kónya Katalin / Kónya Katalin Wed, 2012-06-06 17:33

Örülök, hogy ízlett. :)
Egyébként szoktam én is kisebb változtatásokat eszközölni, múltkor egy kupica rumot öntöttem hozzá. Gyümölccsel töltöttem meg a palacsintát, és nagyon finom lett. A konyha egy kimeríthetetlen ötlettár.

Mutszi
Mutszi / Mutszi Mon, 2012-04-30 10:05

Ezeknek a palacsintáknak semmi bajuk :)
Azt pedig nem értem, hogy miért kell ezt a véleményt megosztani?
Szerencsére itt van még sokkal több recept, mait lehet nézegetni, így senki sincs rászorulva, hogy olyat nézzen, ami neki nem tetszik :)

csutakka
csutakka Sun, 2012-04-01 13:40

Szia!
Dupla adagot sütöttem, 3 tojás volt itthon hozzá, de így is hamar elfogyott!
Nálunk minden kevésbé cukros, így csak 2 ek. ment az egészbe, mindenesetre nagyon köszi!
Szép napot!
csutakka

Mseee
Emese / Mseee Wed, 2012-03-21 20:42

hát ne haragudj de már millió meg egy palacsinta recept van az oldalon ráadásul a kép sem túl meggyőző...:D

Kónya Katalin
Kónya Katalin / Kónya Katalin Fri, 2012-03-23 10:31

Kedves Mseee!
Nem haragszom, de ha kipróbáltad, kérlek majd akkor mondj róla rossz véleményt. A másik pedig, hogy attól, mert nem profi fényképezővel fényképezem, és amúgy is sötétebb a képem az átlagnál (ugyanis este főzök legtöbbször) nem jelenti, hogy nem finom. Persze hozzájárulhat a nem tetszésedhez az is, hogy nem világos színű a palacsinta, nos ebben az esetben szólok: én nem szeretem, ha a palacsinta világos, mert olyan mintha hipósat ennék.
Üdv: Kata

418
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
tej 3 dl
ásványvíz 1.5 dl