r
Nosalty Logó

Pain perdu karamellás eperrel

Nyuszikutya
Pain perdu karamellás eperrel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

485
Kalória
10.3g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
26g
Zsír
96.6g
Víz
150.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 1937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a pain perdu-höz

  1. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, a cukrot és a tejet.
  2. A fonott kalácsot felszeleteljük 1,5 cm vastag szeletekre. Levágjuk körben a széleit.
  3. Serpenyőben felhevítjük a vajat. A kalácsokat belemártjuk a tojásos masszába, majd a vajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. Papírtörlőre kiszedjük.

Hozzávalók a karamellás eperhez

  1. Egy teflon serpenyőbe tesszük a barna cukrot a vízzel.
  2. Keverés nélkül megvárjuk, amíg a cukor elolvad és karamellszínű lesz.
  3. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk felolvadni, és a felvágott epret kicsit átmelegítjük a karamellben, és lezárjuk alatta a lángot.
  4. Tálaláskor a megsült kalácsra halmozzuk a karamellás epret. Vanília fagylalttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

A Good Food magazinban láttam ezt a receptet. A piacon megláttam az első szép magyar epret, s rögtön tudtam, mi lesz a hétvégi desszert. Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű, tavaszi édesség.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...