Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pain perdu karamellás eperrel

Pain perdu karamellás eperrel
Pain perdu karamellás eperrel
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Good Food magazinban láttam ezt a receptet. A piacon megláttam az első szép magyar epret, s rögtön tudtam, mi lesz a hétvégi desszert. Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű, tavaszi édesség.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a pain perdu-höz

  1. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, a cukrot és a tejet.
  2. A fonott kalácsot felszeleteljük 1,5 cm vastag szeletekre. Levágjuk körben a széleit.
  3. Serpenyőben felhevítjük a vajat. A kalácsokat belemártjuk a tojásos masszába, majd a vajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. Papírtörlőre kiszedjük.

Hozzávalók a karamellás eperhez

  1. Egy teflon serpenyőbe tesszük a barna cukrot a vízzel.
  2. Keverés nélkül megvárjuk, amíg a cukor elolvad és karamellszínű lesz.
  3. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk felolvadni, és a felvágott epret kicsit átmelegítjük a karamellben, és lezárjuk alatta a lángot.
  4. Tálaláskor a megsült kalácsra halmozzuk a karamellás epret. Vanília fagylalttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 511
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült kalács karamellás eperrel, vajban sült kalács karamellás eperrel, tojásos-vaníliás sült kalács eperrel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
tojás 2 db
vanília 0.5 db
barna cukor 1 ek
tej 1 dl
kalács 25 dkg
vaj 2 ek
barna cukor 4 ek
víz 4 ek
eper 25 dkg
vaj 5 dkg