r
Nosalty Logó

Pain perdu karamellás eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Pain perdu karamellás eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 485 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 1937 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Összesen 221 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 485 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Elkészítés

Hozzávalók a pain perdu-höz

  1. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, a cukrot és a tejet.
  2. A fonott kalácsot felszeleteljük 1,5 cm vastag szeletekre. Levágjuk körben a széleit.
  3. Serpenyőben felhevítjük a vajat. A kalácsokat belemártjuk a tojásos masszába, majd a vajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. Papírtörlőre kiszedjük.

Hozzávalók a karamellás eperhez

  1. Egy teflon serpenyőbe tesszük a barna cukrot a vízzel.
  2. Keverés nélkül megvárjuk, amíg a cukor elolvad és karamellszínű lesz.
  3. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk felolvadni, és a felvágott epret kicsit átmelegítjük a karamellben, és lezárjuk alatta a lángot.
  4. Tálaláskor a megsült kalácsra halmozzuk a karamellás epret. Vanília fagylalttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 4930
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pain perdu karamellás eperrel
Nyuszikutya 51 recept

A Good Food magazinban láttam ezt a receptet. A piacon megláttam az első szép magyar epret, s rögtön tudtam, mi lesz a hétvégi desszert. Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű, tavaszi édesség.

Hozzávalók

Hozzávalók a pain perdu-höz

Hozzávalók a karamellás eperhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek