Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacalpörkölt 2. -árpával

Pacalpörkölt 2. -árpával
Pacalpörkölt 2. -árpával
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megoszlik a vélemény a pacalról, de mi nagyon szeretjük. Érdemes egyszer megkóstolni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpágyöngyöt előző este beáztatjuk.
  2. A pacalt megpirítjuk hagymán, pirospaprikával feltesszük főni. Ez kb 1 óra kuktában. Pici vizet rakjunk a pacalra a főzéshez.
  3. Ha elkészült, ízesítjük fokhagymával, borssal, majorannával ízlés szerint.
  4. Közben a bacont és a paprikát megpirítjuk, a gerslit mellétesszük főni kevés vízzel. (Én a vizébe dobtam egy húsleveskockát.) Folyamatosan öntögessük a vizet, ne egyszerre borítsuk rá, nehogy szétfőjön. Ez kb. míg az árpa megfő, 40 perc.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pacalpörkölt gerslivel kísérve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-01 20:29

Nahát, erre nem gondoltam volna, hogy árpagyöngyével is lehet csinálni?Itt mindig burgonya és nokedli variálás van,max.kenyér.Jó ötlet, ki fogom próbálni.Éva-Anyóca

670
pacal 1 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gersli 30 dkg
bacon 15 dkg
paprika 0.5 db