Pacalpörkölt 2. -árpával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
661
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2643
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
142
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 318.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
661
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.2 g
Zsír
-
Összesen 96.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5418.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 2139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1275.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 2157 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
2643
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
15 dkg bacon
-
0.5 db paprika
Elkészítés
- Az árpágyöngyöt előző este beáztatjuk.
- A pacalt megpirítjuk hagymán, pirospaprikával feltesszük főni. Ez kb 1 óra kuktában. Pici vizet rakjunk a pacalra a főzéshez.
- Ha elkészült, ízesítjük fokhagymával, borssal, majorannával ízlés szerint.
- Közben a bacont és a paprikát megpirítjuk, a gerslit mellétesszük főni kevés vízzel. (Én a vizébe dobtam egy húsleveskockát.) Folyamatosan öntögessük a vizet, ne egyszerre borítsuk rá, nehogy szétfőjön. Ez kb. míg az árpa megfő, 40 perc.
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8267
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megoszlik a vélemény a pacalról, de mi nagyon szeretjük. Érdemes egyszer megkóstolni.