Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Özde helvája

Özde helvája
Özde helvája
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legjobb török barátnőmtől, Özdétől tanultam ezt a nagyon egyszerű, de annál különlegesebb receptet. A törökök rendszerint halételek után készítik ez ezt a karakteres ízű édességet. 
Még egy történet róla:). Magyarországon is elkészítettem, de ott mozzarellával. Egyik édesszájú barátomnak kerekedett a szeme, hogy csak egy kis adagot szedtem neki. Gondolta is magában, hogy biztos sajnálom! Nos, miután befalatozta közölte, hogy többet nem is bírna enni belőle, annyira laktató. :)

hozzávalók / 4 adag

  • 250 g helva
  • 125 g dil vagy mozzarella sajt
  • 1 dl tej
  • mazsola, dió , mogyoró tetszés szerint (elhagyható)

ajánlat

Az alapédességet nyugodtan lehet színesíteni fahéjjal, kis citromlével. Tehetünk bele almát is. Mindenkinek a fantáziájára bízom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálba összetörjük villával a helvát.
  2. Ráreszeljük a sajtot, majd összekeverjük.
  3. Ráöntjük a tejet, majd ezzel is összedolgozzuk.
  4. Belekeverjük a magokat.
  5. Aranybarnára sütjük a sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x8 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 023
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

melody

Mióta szakács: 2011.05.27.
7 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mozzarellás-diós török édesség, halva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tessza
Tessza / tessza Thu, 2011-10-06 13:02

Szia melody!
Nekem mindössze annyi kérdésem lenne, hogy mi az a halva????