Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák kukoricasaláta

Osztrák kukoricasaláta
Osztrák kukoricasaláta
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kukoricasaláta receptet Ausztriában tanultam. A hotelben, ahol dolgoztam gyakran készítették, és sültekhez, húsokhoz, grillezett kolbászokhoz kínálták.
Mivel a családnak is nagyon ízlik, azóta itthon is sokszor elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A negyedeket vékonyan felszeleteljük, tálba tesszük, és rászórjuk a só felét. Állni hagyjuk.
  2. A konzerv kukoricát szűrőbe borítjuk, hagyjuk lecsepegni, majd pár perc elteltével a hagymához öntjük. Rászórjuk a borsot, a maradék sót, és az egészet jól átkeverjük. 
  3. Hozzáadjuk az ecetet és a vizet, újra megkeverjük, majd lefedve legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 49 773
elküldve: 9
receptkönyvben: 644
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lilahagymás kukoricasaláta, ecetes kukoricasaláta, kukoricasaláta osztrák módon

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GnéIldikó
GnéIldikó Sat, 2017-04-15 09:16

Ehhez a salátához tényleg 1 evőkanál fehér bors kell?
Nem tévedés?

joss71
joss71 / joss71 Fri, 2013-04-12 23:53

Hát,én ezt itthon,Magyarországon is pont így készítettem...ebben semmi osztrák vonulat nincs...

gabicika
gabicika Tue, 2012-10-30 16:15

Korabban mar en is keszitettem ezt a salatat, ecet nelkül, joghurttal. Erdemes kiprobalni. Finom igy is, meg ugy is)))

iceflower
iceflower / iceflower Wed, 2012-06-13 20:12

Kedves Éva84 és Kutya_8!
Nem én állítottam be, hogy a recept beleillik a paleolit fogyókúrába, hanem a szerkesztők jelölték be, akik átnézték és aktiválták a receptet. Eddig nem is nagyon értettem, hogy miért írtátok ezt a megjegyzést a recepthez, csak most jöttem rá, hogy ez is szerepelt a kategóriák között.
Én nem tanulmányoztam részletesen ezt a "paleo dolgot", de hiszek nektek, és kivettem a jelölést ebből a kategóriából. Köszönöm az észrevételt, további jó sütést-főzést Nektek!
Timi

kutya_8
kutya_8 Fri, 2012-03-23 13:00

Csatlakozom az előttem szólóhoz, a kukorica nem paleo étel.

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2012-03-18 20:56

Nagyon finom ez a saláta, ma kiváló és változatos körete volt a déli fasírtnak. Kiegészítettem retek és paradicsom szeletekkel, a gyerekeimnek nagyon ízlett!

94
lila hagyma 1 közepes fej
csemegekukorica 400 g
ecet 2 ek
víz 6 ek
fehér bors 1 ek
1 kk