r
Nosalty Logó

Kukoricasaláta feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Kukoricasaláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1207 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2162 micro
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1207 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2162 micro
Összesen 576 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a nagy fejlilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra szeljük.
  2. A zöldcitrom (sima citrom) levét kinyomjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihenbenne a hagyma.
  3. A kukorica levétleszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzukés meglocsoljuk kevésolívaolajjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10633
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Kukoricasaláta feta sajttal
Sandrine 57 recept

Nigella Lawson receptjei szolgáltatták az ötletet ehhez a fogáshoz. A sütőtökös és görögdinnyés salátái alapján kreáltam ezt a kukoricás verziót, amelyekben a feta és a citromlében pácolt lilahagyma a közös. Szerintem így is izgalmas!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.