r
Nosalty Logó

Őszibarackos túros süti Gabystól

Gabys
Őszibarackos túros süti Gabystól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

387
Kalória
11.2g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
117.6g
Víz
72.3g
Koleszterin
987.5mg
Élelmi rost
30.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 4663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    625 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 4663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, könnyen, gyorsan összeállótésztát kapunk.
  2. A kapcsos tortaformánkat alaposan kenjük ki a margarinnal.
  3. A tészta 3/4-ét lisztezett deszkán a formának megfelelő nagyságúra nyújtsuk ki, tegyük bele a formánkba.
  4. A maradék tésztát hosszúkásra és kb. 4 cm. szélesre nyújtsuk ki, és körbe béleljük ki a formát. (Ha sülés közben lecsúszna a tésztaperem, ne essünk kétségbe, lapos, széles fakanállal- az elősütés után - vissza tudjuk igazgatni, nyomkodni a peremet.)
  5. Villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe tegyük, és kb. 10 percig süssük elő. Az elősütött tésztát a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg hűl, készítsük el a túrókrémet, a hozzávalókat alaposan keverjük el, és töltsük meg a tortaformánkat.
  8. Tegyük vissza a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Akkor jó, ha tűpróba során már nem ragad. Az ellenőrzést középen csináljuk. Ha megsült, a tortaformában hagyjuk kb. 10 percet, majd vegyük le a tortakeretet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Az őszibarackokat vékonyra szeleteljük fel. A tortaperemet kapcsoljuk vissza, és a szép barackszeletekkel díszítsük meg a tortát.
  10. A tortazselét a zacskón lévő leírás szerint készítsük el. De ne hagyjuk teljesen kihűlni, ha már nem forró, öntsük rá a torta tetejére.
  11. Tegyük hűtőbe, ha a zselé teljesen megdermedt, felszeletelve tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x4

Nagyon régóta őrizgettem egy túrós süti receptjét. A napokban a kezembe akadt, és úgy döntöttem, elkészítem. A tésztát elősütöttem, a túrót kevergettem a recept leírásának megfelelően, de kiderült, valószínűleg nem jó túrót vettem, mert folyós lett. Innentől a kezembe vettem az irányítást, és mentem a saját fejem után, remélve süti lesz belőle. Jó sokáig sütöttem, összességében majd másfél órát, többször estem kétségbe, hogy mire a süti megsül, az alja megég. De sikerült. Kicsit még mindig aggódva vártam haza a család férfi tagjait, mert ők eléggé kritikusak. Mivel határozottan ízlett nekik a süti, így megbátorodtam, és megosztom veletek is.:) Remélem más is lesz olyan bátor, mint én:) Végül ez egy laktató, nem túl édes süti lett, így egy tartalmas leves után második fogásnak javaslom.   ........éééééés másnap sokkal finomabb!       

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek