r
Nosalty Logó

Őszibarackos sárgadinnye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Őszibarackos sárgadinnye
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 128 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    11093 micro
  • β-crypt
    332 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 515 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgadinnyét jól megmossuk. Félbevágjuk, magját kikanalazzuk.
  2. Karalábé vájóval kivájjuk a dinnye belsejét. A dinnyegömböket tálba tesszük. A dinnyehéjat félretesszük.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagvaljuk, darabokra vágjuk.
  4. A dinnye és őszibarack darabokat egy tálban összekeverjük a folyékony édesítőszerrel és a rummal.
  5. A fél dinnyehéjakat tányérra tesszük, megtöltjük a gyümölcskeverékkel. Jól lehűtjük.
  6. A tejszínt kevés édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  7. Tálalás előtt a tejszínt a dinnyékre szétosztjuk, citromfű bóbitával díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2368
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszibarackos sárgadinnye
8zsuzsa8 208 recept

Egy újságban láttam sok évvel ezelőtt a fényképét. Már akkor is tetszett, elkészítettem. Különösen finom ízkompozíció. Egyszerű, gyors, látványos, de csak kis dinnyét érdemes használni hozzá.

Hozzászólások

szaboadel

Kedves "8zsuzsa8"! Köszi a receptet, nagyon guszta és biztos finom is, feltétlen ki fogom próbálni. Az lenne a kérdésem, ha gyerekeknek készítem el, a rum helyett mit használjak, esetleg valamilyen szörpöt? Üdv.további szép napot kívánok: Adél

8zsuzsa8

Kedves Adél! Hagyd el a rumot! Vagy használj rumaromát! A szörp csak elveszi a gyümölcsök ízét. Üdv Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?