Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos kocka

Őszibarackos kocka
Őszibarackos kocka
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kiskegyed Konyhájában találtam ezt a receptet. Igaz ribizlivel volt írva, de mivel nekem csak barack volt itthon, így azzal csináltam meg. Akkora sikere lett, hogy egy hétig minden nap ezt kellett megsütnöm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások sárgáját 3 ek forró vízzel habosra verjük, közben hozzáadunk 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a tejjel, a megolvasztott margarinnal felváltva, a krémbe keverjük. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.
  4. A barackot felaprítjuk. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a barackot.
  5. A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A habot a süteményre kenjük, és további 15-20 percig sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x38x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Manda

Mióta szakács: 2011.07.14.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos-őszibarackos szelet, barackos sütemény sült habbal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogil
bogil Fri, 2016-07-01 14:31

Sajnos nekem is lapos, suru, gumis allagu teszaja lett es ehetetlenul edes, pedig fele annyi cukrot tettem mint a recept mondja..... sajnalom, mert mindenki nagyon varta... :(

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-09-07 21:11

Nálunk is csak úgy marad meg másnapra, hogy egyszerre mindig 2 fajta sütit sütök, mert befér 2 tepsi a sütőbe, és ha már egyszer bekapcsolom, akkor ki szoktam használni a kapacitását...:-)) Egyébként a leveseket is másnap szeretem igazán, úgyhogy azokat általában előző este szoktam megfőzni.
Szeretettel
T

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-09-07 17:41

Szia Manda!
Valamelyik nap elkészítettem ezt a finom sütit, csak jóval kevesebb cukorral. Először nagyon fura volt a tésztája. Már az is, ahogy el kellett készíteni; még soha nem láttam sehol ilyen kevert süti-készítési eljárást. Aztán amikor kész lett, az állaga is nagyon fura volt. Kicsit olyan, mint egy sűrű pillecukoré, csak ezerszer finomabb. Aztán másnapra elvesztette azt a gumis, habos jellegét és átalakult egy nagyon finom omlós, puha tésztává amely szinte magától olvad el az ember szájában.
Egy szó, mint száz, nagyon ízlett mindenkinek, úgyhogy még más gyümölcsökkel is meg fogom sütni, mert nagyon finom, rendkívül egyszerű, mégis nagyon különleges, nem hétköznapi sütemény!
Üdvözlettel
Tímea

mallmax
Manda / mallmax Wed, 2011-09-07 17:59

Szia!

Örülök,hogy ízlett!Nekem nem volt "gumis" jellegű ugyan,de esélyem sem lett volna,hogy eldugjam egy napra,összeérni a család elöl ;) Pedig szerintem minden süti másnap lenne az igazi,mert addig lenne idejük összeérni az ízeknek és puhulni a tésztának!További jó sütögetést,bizti nagyon finom más gyümölccsel is!!!
Üdvözlettl:Manda

788
tojás 3 db
cukor 35 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 2 kk
tej 1.5 dl
margarin 5 dkg
őszibarack 50 dkg