Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos danisch

Őszibarackos danisch
Őszibarackos danisch
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én hűtőm alaptartozéka a leveles tészta, a barack pedig éppen aktuális mindenki asztalán. Régebben szenvedélyes ollózó voltam, minden újságból kivágtam a recepteket. Ez mára már felcserélődött az internettel. A lényeg, hogy felkutattam a kincseim között. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy kevesebb cukrot használtam a krémbe, és ott nyolcas formákra volt hajtogatva. Nekem ez így egyszerűbb volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral, a pudingporral és a tojások sárgájával felfőzzük.
  2. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, vékonyan lekenjük a hideg vaníliakrémmel.
  3. A tésztát 2 cm-es csíkokra felvágjuk, majd megcsavarjuk, és kört formázunk belőle.
  4. Tetejükre tesszük a felezett barackokat, és sütőben megsütjük.
  5. A kész danisch-t forró baracklekvárral fényezzük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos leveles tészta, barackos leveles

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aval
Aval / Aval Sat, 2013-03-16 13:33

Szia!
Nem egészen értem. Ha kört csinálok belőle, miután megcsavartam a tésztát, akkor lesz egy luk. Ugye? Abba teszem bele a fél barackot úgy, hogy befedje a lukat? Tehát alja nincs a tésztának ugye?
Köszi!

713
leveles tészta 50 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás pudingpor 20 g
tojássárgája 2 db
cukor 5 dkg
őszibarack 5 db
őszibaracklekvár 10 dkg