Nosalty Logó

Orosz krémtorta Idó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Idó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 4-5 tojásból piskótát készítünk, majd két részre vágjuk.
  2. 3 tojást 6 ek cukorral, 2 dl tejjel, fél csomag vaníliával felfőzünk.
  3. Hűtés közben belekeverünk fél dl vízben feloldott 1 ek zselatint.
  4. A habtejszínt felverjük, és összekeverjük a krémmel.
  5. A piskótára rumot locsolunk, atortaforma aljára tesszük. Rákenjük a krémet, mazsolát szórunk bele. Majd jön a második rumos piskóta, és a tetejét, oldaláta maradék krémmel megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2988
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Ajánló

Aki nem szereti az édes, vajas süteményeket, tortákat, azoknak ajánlom ezt a nagyon finom és egyszerű receptet.  Meglátják, nem fognak csalódni. Tetszés szerint mazsola nélkül is készíthető, úgy is isteni.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy esküvőre valaki hozta ezt a tortát. Miután elkértem a receptet és otthon a családnak megcsináltam, mindenki kedvence lett.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezek hogyan könny? ételek csinálni vagy megemészteni ?

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.