r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Idó konyhájából

NS
Orosz krémtorta Idó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1082
Kalória
22g
Fehérje
122.7g
Szénhidrát
55.9g
Zsír
178.1g
Víz
481.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
82.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 4-5 tojásból piskótát készítünk, majd két részre vágjuk.
  2. 3 tojást 6 ek cukorral, 2 dl tejjel, fél csomag vaníliával felfőzünk.
  3. Hűtés közben belekeverünk fél dl vízben feloldott 1 ek zselatint.
  4. A habtejszínt felverjük, és összekeverjük a krémmel.
  5. A piskótára rumot locsolunk, atortaforma aljára tesszük. Rákenjük a krémet, mazsolát szórunk bele. Majd jön a második rumos piskóta, és a tetejét, oldaláta maradék krémmel megkenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy esküvőre valaki hozta ezt a tortát. Miután elkértem a receptet és otthon a családnak megcsináltam, mindenki kedvence lett.:)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...