r
Nosalty Logó

Omlós karamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Loveiny
Omlós karamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1946 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat melegíteni kezdjük egy vastag aljú lábosban. Óvatosan, hogy forrjon, viszont ne égjen oda. Gyakran kevergetni kell, és nem megfeledkezni róla, mert pikk-pakk odaég. Én néha lángelosztót is használok, hogy egyenletesebb legyen a hő.
  2. Egy idő után elkezd majd barnulni, szép sötét színe lesz. Lehet ellenőrizgetni hideg vízben, ha belecseppentünk egy picit, és nem oldódik fel azonnal, hanem szépen megmarad egy nagy cseppként a pohár alján, nos, akkor még főzzük pár percet, biztos, ami biztos.
  3. Ha kész, kizárjuk a gázt, és félrehúzzuk. És itt jön a titok. Pár percig hagyjuk hűlni, de nem túl sokáig. Maximum 5 perc. Utána előkapunk egy fakanalat, és keverjük. Nagyon. Elkezd majd kivilágosodni, akkor még keverni kell 1 percet. És készen is vagyunk.
  4. Sütőpapírra kanalazzuk, és kicsit kilapítjuk. Nagyjából 10-15 perc múlva felvágható. Könnyebb, ha még kicsit langyos és picit puha, akkor szép egyenesen lehet vágni.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13896
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Loveiny 7 recept

Pár éve szerettem volna karácsonyra karamellát adni a családtagjaimnak, de nehéz volt elkészíteni. A receptek, amiket találtam, egy nyúlós karamellt adtak, sosem lett olyan, mint az igazi lengyel karamella. Egy kis kísérletezés után viszont rájöttem, mi a titok: mindenhol kifelejtették a keverést. Nos, ez a karamell nagyon finom, szilárd, és mégis morzsás, mint az igazi tejkaramella.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!