Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós csirkemáj csirkemell kéregben

Omlós csirkemáj csirkemell kéregben
Omlós csirkemáj csirkemell kéregben
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy szombati napon találtam ki, amikor rántott csirkemellet szerettem volna csinálni, de véletlen kivettem előző este a fagyasztóból egy csirkemájat is, és természetesen azt már nem fagyaszthattam vissza, így született meg ez a recept! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval.
  3. Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük.
  4. A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével.
  5. Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni.
  6. Sütőben megsütjük őket (igazából nem néztem az időt de kb. ennyi lehetett).
  7. Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd  visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket).
  8. Amikor kész, kivesszük, és  egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
  9. A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a  fűszeres csirkemell burokkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 016
elküldve: 2
receptkönyvben: 233
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májas csirkemelltekercs, göngyölt csirkemell májjal, parmezános csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 08:58

Köszi a receptet, mivel szeretek új dolgokkal kísérletezni, ki fogom próbálni.
Üdv.,szép napot: Adél

anyanéna
anyanéna / anyanéna Mon, 2012-04-09 19:24

Elkészítettem,(most Húsvétra) bacon-be is tekertem, isteni lett!!!!!!!
Még egy másik variációt is csináltam, füstölt sajtot tettem a csirkeszeletekre, és arra zsírjára sütött,hagymás gombaszeleteket.
Szép is lett, jó is lett.
Köszi az ötletet.

491
csirkemell filé 100 dkg
csirkemáj 30 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
dijoni mustár 1 tk
fokhagymapor 1 kk
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek