r
Nosalty Logó

Olasz krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Olasz krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 1017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6127 micro
Összesen 1017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinegrette öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Babérlevéllel ízesített vízben héjában megfőzzük a krumplit.
  2. Egy mélyebb salátás tálban elkészítjük a hozzávalókból az öntetet.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, újhagymát. (A bazsalikomból teszünk félre a díszítéshez.)
  4. A meghámozott, még középmeleg krumplikat kockára vágva beletesszük az öntetbe és abban hagyjuk kihűlni.
  5. Kockára vágva hozzáadjuk a paradicsomot (belsejét kivesszük, csak a húsát használjuk fel!), végül megszórjuk olívabogyóval.
  6. Óvatosan átkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Előtte fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedjen.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10786
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Ajánló

Húsokhoz, halakhoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, minimális változtatással.

Hozzávalók

A salátához

A vinegrette öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek