Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszis pudingos torta

Nyuszis pudingos torta
Nyuszis pudingos torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég nagy adag, de mivel nagy a család, egy délután alatt elfogy.:) Egyszerű és finom!

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 1/2 kg cukor
  • 1/2 l tej
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6-7 ek cukor
  • 6 dl víz
  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 bögre búzadara

Díszítéshez:

  • fondant
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához először keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük bele a margarint is. A száraz anyagokat, lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük össze egy külön tálban.
  2. A cukros masszához először keverjük hozzá a lisztes keverék harmadát, majd ha elkeveredett, a tej felét. Utána keverjük bele a maradék lisztes keverek felét, utána a maradék tejet, majd végezetül a maradék lisztet.
  3. Tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, összeállítjuk a krémet.
  5. A vízből és a pudingporból pudingot főzünk, 6-7 ek cukorral és a vaníliás cukorral megédesítjük. Ha elkészült, belekeverjük a búzadarát, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  6. Ha kihűlt a darás puding, belekeverjük a 30 dkg cukrot és a 40 dkg margarint. Ízlés szerint rakhatunk bele rumaromát is. (Nálunk mindenki szereti, úgyhogy általában kerül bele.)
  7. Ha a torta megsült, várjuk meg míg kihűl, utána vágjuk csak fel, és töltsük meg. A tetejére és az oldalára is kenjünk a krémből, így rögzül a fondant.
  8. Tetszőleges mintákat, formákat készíthetünk belőle. (Nekem csak fehér fondant-om volt itthon, ahhoz, hogy barna legyen, gyúrtam bele egy kevés kakaóport.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 659
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elli

Mióta szakács: 2013.06.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatú torta, pudingkrémes torta, pudingos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mohonc
Mohonc / mohonc Thu, 2013-06-27 05:18

Mindent egybevetve, 1 kg cukor van ebben az egy tortában. Én soknak tartom, de tudom, nem kötelező elkészíteni....