Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás-tojássárgás muffin

Nutellás-tojássárgás muffin
Nutellás-tojássárgás muffin
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi nutellát készítettem, ami azonnal sütiért kiáltott. Ezt az igen egyszerű muffin receptet találtam, amit egy kicsit át dolgoztam. A tésztájába is kevertem a nutellából. Fél órán belül elkészülnek az illatozó muffinok, és nagyon finomak!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha tojássárgánk marad, mert éppen habcsókot készítettünk, akkor mindenképpen készítsünk belőle nutellás muffint. Fantasztikus a ropogós sütibe harapni, mely forrócsokit rejt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a muffin sütőt papírkákkal.
  2. Egy nagy tálban pár hanyag mozdulattal keverjük össze a nutella kivételével a hozzávalókat (én a biztonság kedvéért a tésztába is tettem nutellát), majd adagoljuk a tésztát a muffin formákba.
  3. Mindegyik adag tetejére tegyünk egy teáskanál nutellát, majd fogpiszkálóval keverjük bele a tésztába.
  4. Süssük 13-15 percig a muffinokat, majd hagyjuk hűlni őket 5 percig, utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 113
elküldve: 5
receptkönyvben: 446
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
285 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás muffin, tojássás muffin, csokis muffin

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tutyi
tutyi Tue, 2016-12-27 17:57

10 db tojássárgája, nem sok egy kicsit? Van egy régi muffin könyvem, mindegyik egy tojással készül, én csak igy csinálom, és jók. Persze mindenki maga tudja.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2016-12-27 23:10

Szia, ez egy ilyen recept, én sem csinálom 2-3 tojásnál többel a muffinokat, csak ez az egy fajtát. Üdv, Gréti

Koni08
Koni08 Fri, 2015-02-06 11:28

szia Greti! igen azt mindenkepp ird le legyszi, hogy a ket bogre, mennyi lisztet jelent. Ha jol tudom, 2,5 dl-t kell szamitani egy bogrenel, de en akkor lennek nagyon halas, ha le tudnad merni gr-ban, akkor biztosan nem rontjuk el :))) koszi!!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-10-06 11:54

Szia Judit! Hű, de sajnálom, pedig ezt a receptet egy amerikai oldalon találtam és a házi nutellával nagyon finom lett. Esetleg nem lehet, hogy púpozott bögrényi lisztet tettél bele? Na meg ezek a bögrés dolgok...mindenkinek más méretű van otthon. Amikor úgy érzem, hogy a muffin tésztája túl sűrű, akkor mindig teszek hozzá még egy kis olajat vagy olvasztott vajat. Próbáld meg úgy, ha szívesen adsz még egy esélyt neki. Üdv, Gréti

Babics Judit
Babics Judit Fri, 2014-10-03 12:12

Ebből a receptből hiányzik valami? Túl sok a száraz alapanyag. Nekem nem sikerült már a "pár hanyag mozdulat"-os összekeverés :(

398
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 10 db
szerecsendió 0.5 teáskanál
fahéj 0.25 teáskanál
nutella 4 ek