r
Nosalty Logó

Joghurtos muffin nutellával töltve

NS
Joghurtos muffin nutellával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

716
Kalória
11.2g
Fehérje
93.9g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
38.7g
Víz
145.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
52.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

  1. A teavajat a joghurttal habosra keverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot beledolgozzuk, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.
  2. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, ügyelve, hogy teljesen el legyen dolgozva. Ha a massza készen van, külön tálban a leszitált liszthez hozzákeverjük a sót és a sütőport.
  3. A keveréket - felváltva a tejjel - hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós!
  4. A muffinsütő formába tegyük bele a papírokat - vagy a szilikon formákat. Kétféleképpen lehet tölteni: vagy 2 rétegben csináljuk, vagy bízunk benne, hogy szépen lesüllyed a Nutella, és körbeöleli a tészta.
  5. 1. töltés: egy fél adag tésztát töltünk a formába, majd két kiskanál segítségével gömböt formázunk a nutellából, és a közepére helyezzük. Rá egy újabb kis adag tészta kerül, figyelve, hogy a Nutellát teljesen belepje.
  6. 2. töltés: egy egész adag tésztát töltünk a formába, és szintén a közepére helyezzük a Nutella "gömböt". Újabb réteg tészta itt nem kerül rá, a súlytól a töltelék lesüllyed, és feltörő tészta majd befedi.
  7. Érdemes mindkét töltési formát kipróbálni, kikísérletezni, melyik sikerül jobban. Az első töltéssel nekem nem mindnek lett a teteje sima, viszont a töltelék "rejtve maradt". Míg a második töltéssel sima felületet kaptam, de egy-kettőnél látszódott a csoki a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valami újat szerettem volna készíteni, ezért kicsit átvariáltam a jól bevált receptet :) A Nutella hányada egyedi, lehet kevesebb és több is. (Utóbbi esetében figyeljünk, hogy ne folyjon ki! Előre formázással és kifagyasztással elkerülhetjük a bajt.) A lisztet minden esetben szitáljuk le, finomabb lesz a tésztája. Kicsit meg lehet variálni: 3 dkg teljes kiőrlésű lisztet szitáljunk össze 17 dkg finomliszttel. Díszítése lehet formázott cukorka, de meghinthetjük frissen porcukorral is. Ínyencek vízfürdő (vízgőz) felett olvasszanak csokoládét, és mártsák bele a tetejét :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek