Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nugát flammeri

Nugát flammeri
Nugát flammeri
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokoládé csokoládéval. Egy egyszerű desszert, minden csokoládé-rajongónak ajánlott.

hozzávalók / 4 adag

A flammerihez

A csokoládészószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A flammerihez a pudingot elkeverjük a cukorral és 6 ek tejjel. A maradék tejet a tejszínnel és a nugátkrémmel felfőzzük, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az elkevert pudingot.
  2. A flammerit állandó kavarás mellet felfőzzük, és kb. 1 percig főzzük. A flammerit 4, hideg vízzel kiöblített formába (150 ml) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A mandulát egy serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) aranysárgára pirítjuk, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A csokoládészószhoz a csokoládét apró darabokra tördeljük. Minden hozzávalót egy lábasba teszünk, és állandó kavarás mellett addig forrósítsuk, míg a csokoládé elolvad. A szószt felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és hűlni hagyjuk, közben megkavarjuk.
  5. A flammerit a formákból kiborítjuk, csokoládészósszal és mandulával megszórva tálaljuk.



  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nugátos-tejszínes krém csokoládészósszal, rumos nugátkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

838
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 1 ek
tej 300 ml
habtejszín 200 g
nugátmassza 150 g
mandula 30 g
étcsokoládé 150 g
mazsola 4 dkg
víz 125 ml
barna rum 2 ek
barna cukor 3 ek
habtejszín 100 g