r
Nosalty Logó

Csokoládéhab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Csokoládéhab
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 1913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Elkészítés

A tojáshabhoz

  1. A tojásfehérjét a sóval 1/2 perc alatt kézi habverővel közepes fokozaton habosra verjük. 2 ek cukrot beleszórunk, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, és hidegre tesszük.
  2. A habtejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és szintén hidegre állítjuk.
  3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk, és folyékony tortabevonót állandóan kevergetve kissé kihűtjük.
  4. A tojáshabot és a tejszínhabot egy nagy tálban óvatosan összekeverjük. A kihűtött tortabevonót rácsorgatjuk, és jól elkeverjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk, és a habból forgató mozdulatokkal nagyobb darabokat szaggatunk ki. Adagonként 2-3 darabot tálalunk.
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 19822
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Csokoládéreszelékkel, mentalevéllel, félbevágott eperszemekkel díszíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládéhab
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás finomság! :)

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.