Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéhab

Csokoládéhab
Csokoládéhab
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkártyás finomság! :)

hozzávalók / 4 adag

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

ajánlat

Csokoládéreszelékkel, mentalevéllel, félbevágott eperszemekkel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a sóval 1/2 perc alatt kézi habverővel közepes fokozaton habosra verjük. 2 ek cukrot beleszórunk, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, és hidegre tesszük.
  2. A habtejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és szintén hidegre állítjuk.
  3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk, és folyékony tortabevonót állandóan kevergetve kissé kihűtjük.
  4. A tojáshabot és a tejszínhabot egy nagy tálban óvatosan összekeverjük. A kihűtött tortabevonót rácsorgatjuk, és jól elkeverjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk, és a habból forgató mozdulatokkal nagyobb darabokat szaggatunk ki. Adagonként 2-3 darabot tálalunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 718
elküldve: 12
receptkönyvben: 298
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokihab, tejszínes csokihab, csoki mousse

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Helia
Helia Mon, 2012-10-29 20:07

Én tegnap nekiláttam, de sajnos nem sikerült :(
Mindent a recept szerint csináltam, kivéve azt, hogy én géppel vertem fel, nem kézi habverővel, de szerintem ez nem is volt gond, hanem amikor a csokit hozzácsorgattam a hideg habhoz, az rögtön megdermedt, szemcsés lett, olyan mint a sztracsatella, közel sem lett krémes :(
Azóta azon agyalok, hol rontottam el... de ha a langyos csokit a hideg habhoz csorgatom, az mindenképp megdermed...
Nem kellett volna a sárgáját a csokihoz keverni? Mit nem csináltam jól?? :(
Üdv:Helia

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2012-10-27 09:10

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

478
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 2 ek
cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
tortabevonó 20 dkg