r
Nosalty Logó

Csokoládéhab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Csokoládéhab
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 1913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Elkészítés

A tojáshabhoz

  1. A tojásfehérjét a sóval 1/2 perc alatt kézi habverővel közepes fokozaton habosra verjük. 2 ek cukrot beleszórunk, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, és hidegre tesszük.
  2. A habtejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és szintén hidegre állítjuk.
  3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk, és folyékony tortabevonót állandóan kevergetve kissé kihűtjük.
  4. A tojáshabot és a tejszínhabot egy nagy tálban óvatosan összekeverjük. A kihűtött tortabevonót rácsorgatjuk, és jól elkeverjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk, és a habból forgató mozdulatokkal nagyobb darabokat szaggatunk ki. Adagonként 2-3 darabot tálalunk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19350
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Csokoládéreszelékkel, mentalevéllel, félbevágott eperszemekkel díszíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládéhab
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás finomság! :)

Hozzászólások

verne57

Biztos finom

Becsei Ágnes

Igen az! Nagyon finom! :) Üdv: Ági

Helia

Én tegnap nekiláttam, de sajnos nem sikerült :( Mindent a recept szerint csináltam, kivéve azt, hogy én géppel vertem fel, nem kézi habver?vel, de szerintem ez nem is volt gond, hanem amikor a csokit hozzácsorgattam a hideg habhoz, az rögtön megdermedt, szemcsés lett, olyan mint a sztracsatella, közel sem lett krémes :( Azóta azon agyalok, hol rontottam el... de ha a langyos csokit a hideg habhoz csorgatom, az mindenképp megdermed... Nem kellett volna a sárgáját a csokihoz keverni? Mit nem csináltam jól?? :( Üdv:Helia

Hozzávalók

A tojáshabhoz

A tejszínhabhoz

A csokoládéhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek