Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimáz porcukorból

Csokimáz porcukorból
Csokimáz porcukorból
7 perc / előkészület: 5 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi munkahelyemen kb. tíz éve még névnapokon divat volt házi készítésű sütivel meglepni a kollégákat. Egyszer vittem ezzel a csokimázzal leöntött sütit, s a titkárnő egyből lecsapott a receptre. Következő héten úgy jött dolgozni, hogy az anyósa azt mondta, hogy: "Ez igen, ez csokimáz!" Viszont nagyon vigyázni kell a hozzávalók kimérésére, mert csak ha pontosan mérjük, akkor lesz tökéletes a végeredmény!

Egy hátránya van, hogy közvetlenül a krémre nem jó tenni (pl. néger szeletre) mert megolvasztja a krémet, és lefolyik róla. (Nekem legalábbis még nem sikerült! )

A sütit, miután a csokimáz megszilárdult, csak akkor tegyük a hűtőbe! Egyébként most a túrós zserbóra tettem rá. Ezúton köszönet ezért a finom receptért!

Ez kb. egy gáztepsi méretű sütire elég, célszerű ezt is úgy szeletelni, mint a csokimázt (forró vízbe mártott késsel), bár majd meglátjátok, ez nem fog úgy törni, mint a többi.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Azok, akik a csokimázzal nem boldogulnak, próbálják ki ezt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk, belekverjük a porcukrot, a tejet, és folytonosan kevergetve, addig főzzük, amíg teljesen sima nem lesz. (Erre ügyeljünk, mert akkor ropog a csokimázunk.)
  2. Azután beleszitáljuk a kakaóport (Én kézi habverővel keverem, hogy ne csomósodjon össze.), és amikor már teljesen egyneművé válik, akkor levesszük a tűzről, és egy kicsit várva, rákenjük a sütire.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 783
elküldve: 3
receptkönyvben: 242
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós máz, csokibevonó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 Fri, 2012-02-17 13:17

Szia!
Amikor megdermedt nem ragad?
Legtöbbször bénázok a tortabevonóval, és szeretnék valami jó megoldást találni helyette.
Köszönöm, Dia

vnémarika
vnémarika / vnémarika Sat, 2012-02-18 12:52

Nem ragad amikor megdermed! Egyébként a tortabevonóra is van egy receptem. Ezt is itt olvastam valahol.Leírom, próbáld ki, nekem ez is mindig sikerül! 10 dkg csokit egy porcelán tálba beletördelek. Öntök rá 2 evőkanál vizet és 30 másodpercre beletesszük a mikróba. Amikor kivesszük egy vizes lében úszkáló félig olvadt csokit találunk de pont így a jó. Ekkor egy kiskanállal elkezdjük kevergetni. Hozzáteszünk egy kis vajat és tovább keverjük mindaddig amíg folyékony csokioldatot nem kapunk.Csigavonalban ráöntjük a tortára és lapkával elsimítjuk.Nem kell aggódni, nem dermed gyorsan meg! Hűtőbe tesszük és két óra alatt megköt. / Ha a mikród kis teljesítményű akkor 10-15 másodperccel több időt adj neki!/ Ez egy normál méretű tortához elég! Sok sikert hozzá! Szia! VnémarikA

273
porcukor 15 dkg
margarin 14 dkg
tej 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek