r
Nosalty Logó

Nudli baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Nudli baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3669 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    771 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 3669 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 199 Kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük, és kihűlni hagyjuk.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet, és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
  3. Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük.
  4. Burgonyás tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk a lisztezett nyújtótáblán. A tésztát 5 cm-es csíkokra vágjuk, majd kisujjnyi metélteket vágunk. A metélteket egyenként megsodorjuk a kezünkkel.
  5. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
  6. Barackízzel és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 46219
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Receptkategóriák

Nudli baracklekvárral
Ágica-92 47 recept

Finom és laktató desszert :)

Hozzászólások (5)

laniko

Így is szeretem, de sajnos a pirított zsemlemorzsától ég a gyomrom. Mi cukrozott darált dióba forgatjuk, és úgy tálaljuk lekvárral! :)

Törölt felhasználó

250 g liszt???

Törölt felhasználó

Az ATV-ben "Laci bácsi" f?z. ? is mindig azt mondja, krumplis nudlihoz és mindenféle gombóchoz a liszt a krumpli súlyának egynegyede, tehát 1 kg krumplihoz 25 dkg liszt kell. A receptben - helyesen - uez az arány szerepel, ebb?l arra gondolok, hogy igen, annyi!!! :-)

hedi1

lesz ez min. 1 1/2 óra is amíg elkészül.

hedi1

Háát, aki ezt 54 perc alatt elkészíti annak gratulálok.

Törölt felhasználó

Kedves Ágica, nagyon jó a recept, de az 54 perces hadm?velet kissé elnagyolt..b? másfél- két órát rá lehet szánni. :)

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek