Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nudli baracklekvárral

Nudli baracklekvárral
Nudli baracklekvárral
54 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és laktató desszert :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük, és kihűlni hagyjuk.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet, és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
  3. Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük.
  4. Burgonyás tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk a lisztezett nyújtótáblán. A tésztát 5 cm-es csíkokra vágjuk, majd kisujjnyi metélteket vágunk. A metélteket egyenként megsodorjuk a kezünkkel.
  5. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
  6. Barackízzel és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 34 062
elküldve: 3
receptkönyvben: 452
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgonyanudli, sodort nudli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vandush
VandusH / Vandush Tue, 2015-07-28 20:34

Kedves Ágica, nagyon jó a recept, de az 54 perces hadművelet kissé elnagyolt..bő másfél- két órát rá lehet szánni. :)

hedi1
hedi1 Wed, 2014-07-23 00:37

Háát, aki ezt 54 perc alatt elkészíti annak gratulálok.

szvetter
szvetter Mon, 2014-11-10 11:35

Az ATV-ben "Laci bácsi" főz. Ő is mindig azt mondja, krumplis nudlihoz és mindenféle gombóchoz a liszt a krumpli súlyának egynegyede, tehát 1 kg krumplihoz 25 dkg liszt kell. A receptben - helyesen - uez az arány szerepel, ebből arra gondolok, hogy igen, annyi!!! :-)

laniko
laniko Tue, 2014-07-08 19:23

Így is szeretem, de sajnos a pirított zsemlemorzsától ég a gyomrom.
Mi cukrozott darált dióba forgatjuk, és úgy tálaljuk lekvárral! :)

734
burgonya 1 kg
finomliszt 250 g
tojás 2 db
vaj 100 g
zsemlemorzsa 125 g
porcukor 100 g
1 csipet
sárgabaracklekvár 8 ek