r
Nosalty Logó

Nosztalgia krémes

Andyka
Nosztalgia krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1284
Kalória
12g
Fehérje
107.5g
Szénhidrát
90.6g
Zsír
330.5g
Víz
222g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    362.4 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A pudingot lábasba teszük, a vízzel felöntjük, és simára keverjük a cukorral, majd nagy lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. Hagyuk kihűlni.
  3. A tésztát kiolvasztjuk, és 4 felé vágjuk.
  4. Majd nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kisütjük egy tepsi hátlapján. A sütőt előmelegítjük, és a lapokat megsütjük. (3-5 percig kel sütni. Ha sütőpapíron nyújtjuk kicsit könnyebb és egyszerűbb leszedni a tepsiről.) Hirtelen sül folyamatosan figyeljünk rá!!
  5. A pudingot tálba kaparjuk, ha már kihűlt, hozzáöntjük a habtejszínt (ha a tejszín nem édesített, 3 ek cukorral édesítjük.)
  6. Majd robotmixer legnagyobb fokozatával 10-15 percig keverjük.
  7. A lapokat tálcára helyezzük, és a krémmel rétegenként megkenjük.
  8. Az utolsó réteg tetejét porcukorral meg szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x26

Unokatesom sokat csinálta, és nekem is nagyon ízlett, így elkértem, és ő ideadta. Sokáig tartogattam, de most rászántam magam, és megsütöttem. Nagyon finom lett, és máskor is megsütöm, mert az egész családnak ízlik. :D

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...