Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nosztalgia krémes

Nosztalgia krémes
Nosztalgia krémes
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatesom sokat csinálta, és nekem is nagyon ízlett, így elkértem, és ő ideadta. Sokáig tartogattam, de most rászántam magam, és megsütöttem. Nagyon finom lett, és máskor is megsütöm, mert az egész családnak ízlik. :D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot lábasba teszük, a vízzel felöntjük, és simára keverjük a cukorral, majd nagy lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. Hagyuk kihűlni.
  3. A tésztát kiolvasztjuk, és 4 felé vágjuk.
  4. Majd nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kisütjük egy tepsi hátlapján. A sütőt előmelegítjük,  és a lapokat megsütjük. (3-5 percig kel sütni. Ha sütőpapíron nyújtjuk kicsit könnyebb és egyszerűbb leszedni a tepsiről.) Hirtelen sül folyamatosan figyeljünk rá!!
  5. A pudingot tálba kaparjuk, ha már kihűlt, hozzáöntjük a habtejszínt (ha a tejszín nem édesített, 3 ek cukorral édesítjük.)
  6. Majd robotmixer legnagyobb fokozatával 10-15 percig keverjük.
  7. A lapokat tálcára helyezzük, és a krémmel rétegenként megkenjük.
  8. Az utolsó réteg tetejét porcukorral meg szórjuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 44 122
elküldve: 10
receptkönyvben: 382
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Andyka

Mióta szakács: 2012.01.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes, fehér krémes, krémes édesség

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erzsó8
erzsó8 Sun, 2013-07-14 11:54

Köszönöm ezt a receptet,régóta vágytam már rá.Megcsináltam,és nagyon finom.

manócska2010
manócska2010 Sun, 2012-10-28 20:14

Szia! Ma elkészítettem és isteni finom lett! Egy kicsit meggyűlt a bajom a leveles tészta nyújtásával, de megérte a végeredmény miatt. A krém nagyon finom! Egyébként én még sosem ettem cukrászdai nosztalgia krémest, de ezek után nem is fogok, mert ez így tökéletes ahogy van. Köszönet a receptért! Üdv Manó

ági_38
ágianyci / ági_38 Tue, 2012-04-24 19:27

Kedves Andyka!
Először a lányomtól kaptam nosztalgia krémest, hozta nekem egy cukrászdából. Azóta az a kedvencem, imádom, minden nap azt tudnám enni : D Mikor megláttam ezt a receptet, rögtön arra gondoltam, hogy nekem ezt meg kell sütnöm. És meg is sütöttem. Eleinte aggódtam, hogy nem fogom tudni megfelelő méretűre nyújtani a tésztát, de végül sikerült, és az eredmény fantasztikus! Ezt a sütit csak imádni lehet, nagyon jó kis recept. Köszi a feltöltést.
Ági

tundizsolti
tundizsolti Fri, 2012-04-06 09:27

Azt szeretném megkérdezni hogy a tejszínt folyékonyan adod hozzá a pudinghoz, és úgy vered fel? Nem kell előtte felverni a habot???

mecsika
mecsika / mecsika Tue, 2012-02-07 18:49

Tuti én is megismétlem,mert a férjem kollégái is dicsérték.Azt mondták süthetnék hetente nekik.Szóval biztos nem lett rossz.
Fel van adva a lecke..........sütögethetek:).

mecsika
mecsika / mecsika Mon, 2012-02-06 11:43

Kedves Andyka!
Köszönöm a receptet.
A férjem imádja a nosztalgia krémest(na jó én is),de nem győzök eleget venni,hogy jusson másnapra is.Meg hát egy vagyon lenne.
És van ahol nem is olyan finom.
Szóval megcsináltam,isteni finom lett,nagyon egyszerű,könnyű.
Hullalával csináltam.
Meg lettem dicsérve a férjem által.Még a munkahelyére is vitt,lepipálva a kollégája múlt heti bolti nosztalgia krémesét.
Most várom,hogy mit szólnak a kollégák.De attól tartok lesz megrendelés............:)!
Jelzem ebből sem sok maradt,azt pedig a kollégáknak küldtem:))).
Még egyszer nagyon köszönöm a receptet.
További jó sütést-főzést.

Andyka86
Andyka / Andyka86 Tue, 2012-02-07 12:45

Köszönöm szépen és örülök nálam is nagy volt a sikere az én párom imádja és nagyon nagy sikere volt nálam is és azóta emlegeti így hamarosan újabb adagot fogok csinálni :)

nyanyus60
nyanyus60 Thu, 2012-02-02 16:43

Kapható Házi krémes por,amit hideg tejjel kikeverve csak a lapok közé tölthetünk,tetejére lehet a tejszínhab.:)Többször csináltam,nem találom,de keresem a képet.

1284
leveles tészta 50 dkg
vaníliás pudingpor 4 csomag
víz 8 dl
cukor 6 ek
habtejszín 8 dl
porcukor 1 ek