r
Nosalty Logó

Néró ahogy Baklavaria készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró ahogy Baklavaria készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban elmorzsoljuk a puha margarint a liszttel, majd hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és tojássárgáját, citromhéjat és jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kész, két egyenlő részre (illetve attól függően, hogy vaníliásból, kakaósból mennyit szeretnénk sütni) osztjuk a tésztát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport (én mindig csak Hollandit használok!!), a másikhoz a plusz 2 ek lisztet, majd mindkét tésztát, ha eldolgoztuk, betesszük kb. 0,5-1 órára a hűtőbe pihenni.
  2. Mivel a tészta nekünk elég lágy lett ahhoz, hogy kézzel formázzunk belőle golyócskákat, nyomózsákhoz túl kemény, ezért keksznyomóba töltöttük, és azzal egyforma nagyságú tésztahalmokat nyomtunk a sütőpapírra.
  3. Az időközben 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt (sütőfüggő) megsütjük őket. Biztos, ami biztos, maradjunk mellettük, nehogy túlzottan megsüljenek.
  4. Ha kihűltek a kekszek, finom házi sárgabaracklekvárral 2-2 kekszet összeragasztunk a talpuknál. Lehet egyszínűeket is összeragasztani, vagy a fehér-kakaósat vegyesen. Végül olvasztott étcsokival vagy tortabevonóval meglocsoljuk a tetejüket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32388
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeres olvasója, követője vagyok a Csak a Puffin-nak. Amikor januárban megláttam a receptjét ennek a mindenki által kedvelt gyermekkort idéző sütinek, tudtam, hogy ki fogom próbálni előbb vagy utóbb. A mai napig szerintem kevesen készítenek otthon nérót, sokan szerintem nem mernek hozzá se fogni, mert klasszikus cukrászdai aprósüteménynek titulálják. Rajtam viszont nem fog kifogni, gondoltam én. Átküldtem Anyumnak a receptet, hogy a hétvégén, ha hazautazok, tudjon róla, nérót fogunk sütni. Péntek este, amint hazaértem, már láttunk is hozzá. Első körben a lenti mennyiségben készítettük el, amit utólag megbántunk, ugyanis kevésnek bizonyult. Azóta próbáltunk másféle receptet is, más liszt-vaj-cukor arányokkal, de messze ez volt a legjobb mind közül, puha és omlós. Ezért biztos lesz ismétlés is belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!