r
Nosalty Logó

Néró ahogy Baklavaria készíti

NS
Néró ahogy Baklavaria készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

418
Kalória
5.5g
Fehérje
48.8g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
18.7g
Víz
102.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
22.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A fehér kekszhez

A kakaós kekszhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 4166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 425 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban elmorzsoljuk a puha margarint a liszttel, majd hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és tojássárgáját, citromhéjat és jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kész, két egyenlő részre (illetve attól függően, hogy vaníliásból, kakaósból mennyit szeretnénk sütni) osztjuk a tésztát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport (én mindig csak Hollandit használok!!), a másikhoz a plusz 2 ek lisztet, majd mindkét tésztát, ha eldolgoztuk, betesszük kb. 0,5-1 órára a hűtőbe pihenni.
  2. Mivel a tészta nekünk elég lágy lett ahhoz, hogy kézzel formázzunk belőle golyócskákat, nyomózsákhoz túl kemény, ezért keksznyomóba töltöttük, és azzal egyforma nagyságú tésztahalmokat nyomtunk a sütőpapírra.
  3. Az időközben 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt (sütőfüggő) megsütjük őket. Biztos, ami biztos, maradjunk mellettük, nehogy túlzottan megsüljenek.
  4. Ha kihűltek a kekszek, finom házi sárgabaracklekvárral 2-2 kekszet összeragasztunk a talpuknál. Lehet egyszínűeket is összeragasztani, vagy a fehér-kakaósat vegyesen. Végül olvasztott étcsokival vagy tortabevonóval meglocsoljuk a tetejüket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Rendszeres olvasója, követője vagyok a Csak a Puffin-nak. Amikor januárban megláttam a receptjét ennek a mindenki által kedvelt gyermekkort idéző sütinek, tudtam, hogy ki fogom próbálni előbb vagy utóbb. A mai napig szerintem kevesen készítenek otthon nérót, sokan szerintem nem mernek hozzá se fogni, mert klasszikus cukrászdai aprósüteménynek titulálják. Rajtam viszont nem fog kifogni, gondoltam én. Átküldtem Anyumnak a receptet, hogy a hétvégén, ha hazautazok, tudjon róla, nérót fogunk sütni. Péntek este, amint hazaértem, már láttunk is hozzá. Első körben a lenti mennyiségben készítettük el, amit utólag megbántunk, ugyanis kevésnek bizonyult. Azóta próbáltunk másféle receptet is, más liszt-vaj-cukor arányokkal, de messze ez volt a legjobb mind közül, puha és omlós. Ezért biztos lesz ismétlés is belőle.

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...