r
Nosalty Logó

Lekváros félhold Sunyitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sunyi
Lekváros félhold Sunyitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3945 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 390 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 3945 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és minimum 1 órát pihentetjük.
  2. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A korongok egyik felébe lekvárt teszünk (a mennyisége függ a lekvár sűrűségétől), a másik felét ráhajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
  4. Sütőpapirral bélelt tepszibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük 1 felvert tojással, és kristálycukrot szórunk rá.
  5. Sütőben alul-felül sütésen aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megég!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6075
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Sok olyan lekvárt találtunk a pince hátsó részében, amik elmúltak jó pár évesek, és sűrűre szikkadtak. A nagynénémtől kaptam a receptet. Ezzel nagyon jól hasznosíthatóak, és nem kell kidobálni a másra már nem alkalmas lekvárt. A tészta mélyhűtőben sokáig eláll, nem kell az egészet felhasználni egyszerre, mert jó nagy adag lesz belőle, mivel nagyon vékonyra kell nyújtani a tésztát. Én 2-3 részletben szoktam megsütni ezt az adagot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek