r
Nosalty Logó

Nektarinos-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Nektarinos-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 325 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 3889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval.
  3. A tojást kihabosítjuk az olajjal, a cukorral és a natúr joghurttal.
  4. Ehhez a joghurtos tojásos keverékhez adjuk adagonként a lisztes keveréket, csomómentesre dolgozzuk, majd fakanállal a legvégén beleforgatjuk a nektarint és az aprított diónk felét.
  5. Papírkapszlival bélelt muffin tepsibe töltjük a masszát, és a tetejére szórjuk a maradék diót.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a muffin a körtés-gyömbéres muffinom alapján készült, csak nektarinnal. Imádtuk. Lágy és omlós, mégis ropogós a tészta a diótól, de a baracktól meg ugye finom lágy, és nem szárad ki. Isteni finom.:))

Hozzászólások

Éva_123

Pár szem barackom volt itthon, gyorsan kellett valami finom, így ezt a receptet próbáltam ki.Most sült ki, nagyon finom, puha lett, bár én dupla adag barackkal készítettem, pici fahéjat is tettem bele, de ezt a receptet ízlés szerint lehet alakítani.Köszönettel: Éva_123

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek