Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarin-rebarbara pite

Nektarin-rebarbara pite
Nektarin-rebarbara pite
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rebarbarával még nem dolgoztam, így elhatároztam, változtatok ezen és kipróbálom. Most pitét készítettem belőle. Ami elnyerte tetszésünket.

hozzávalók / 6 adag

Linzertészta készítés

Rakomány készítés

ajánlat

A délutáni tea vagy limonádé mellé kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzertészta készítés

  1. A tojás kivételével gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az anyagokat, hogy apró szemcsés legyen a vaj, de ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk.
  2. Fóliába téve 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Rakomány készítés

  1. A rebarbarát vékonyan megpucoljuk (30-35 dkg legyen) és fél cm-es darabokra vágjuk. 12 dkg cukorral és fél citrom levével lassú tűzön főzzük 2 percig. Rácsra tesszük, és a saját levében hagyjuk kihűlni.
  2. A nektarinokat megmossuk, szárazra töröljük, magjukat eltávolítjuk, és közepesen vékony gerezdekre vágjuk.
  3. A deszkára sütőpapírt helyezünk, és körberajzoljuk rajta a sütőformánkat. A tészta negyedét félretesszük, ebből lesz a rácsozás. A nagyobb darab tésztát a sütőpapír közepére téve kinyújtjuk, hogy egy kicsit túlnyúljon a berajzoláson. Ez lesz a pereme. A kinyújtott tésztát átemeljük a sütőformába. Meghintjük egy kevés kekszmorzsával. A nektarint elosztjuk a tésztán.
  4. A rebarbarát leszűrjük (de a leve kiváló limonádénak!), és a kitöltjük vele az üres részeket. A félretett tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval felcsíkozzuk, és ezzel rácsozzuk be a gyümölcsöt.
  5. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szöszi konyhája

Mióta szakács: 2013.08.12.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos pite, rácsos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
finomliszt 33 dkg
vaj 22 dkg
cukor 11 dkg
tojássárgája 2 db
rebarbara 35 dkg
nektarin 2 db
cukor 12 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
kekszmorzsa 3 dkg