r
Nosalty Logó

Néger mosoly

Éva-Anyóca
Néger mosoly
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1009
Kalória
11.7g
Fehérje
105.1g
Szénhidrát
63g
Zsír
35g
Víz
72g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
77g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    315.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    525.4 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 448 kcal

Elkészítés

  1. A margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk.
  2. Kis tálban a tojásokat felverjük.
  3. Ha a margarin felengedett, kissé levesszük a vízről (langyos legyen), és a tojásokat belekeverjük, gyorsan elkeverve, nehogy rántást kapjunk, a víz alatt kisebbre vesszük a lángot, és visszatesszük a fazék tetejére az edényt, beletesszük a hozzávalókat: a porcukrot, mandulaszeleteket, őrölt mandulát, őrölt mogyorót, az aszalt sárgabarackot, a vanília aromát, a kakaóport, sót, lisztet.
  4. A vízgőzön kis lángon, 10 percig, állandó keverés mellett főzzük meg tulajdonképpen a tésztát.
  5. A formát alufóliával kibéleljük, a massza felét beleöntjük, rátesszük a rumaromás babapiskótákat, majd ráöntjük a maradék kakaós masszát, elegyengetjük, hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra múlva kivehető és szeletelhető lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 30 x 10

Megtetszett a recept, gyors, könnyű, egyszerű, és finom:-))

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek