Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-túrós kosárka

Narancsos-túrós kosárka
Narancsos-túrós kosárka
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húgommal nekiálltunk kosárkát sütni, de valamit nagyon eltoltunk, mert rengeteg tészta megmaradt. Neki ráadásul el kellett rohanni, valami nagyon fontos ügyben, és otthagyott egy rakat töltésre váró kosárkával, amibe már se dió, se baracklekvár nem maradt. Mire édesanyám is beállított, aki egy sanda fintorral közölte, hogy nincs nagyon oda a diósért (Mintha nem tudnám...)
Úgyhogy összeszedtem, ami a hűtőben volt, és kreáltam belőle egy szinte elreppenően könnyű túrókrémet, hogy mindenkinek meglegyen az öröme.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kosárka vagy zserbó sütésekor különösen ajánlott maradék tészta felhasználó recept. De csak úgy is érdemes ám nekikezdeni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a tojássárgájával kikeverjük. 
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a tojásos-cukros vajhoz adjuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
  3. Hűtőben pihentetjük egy órán át.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a túrót szitán áttörjük, belekeverjük a tojássárgákat, a narancskockákat, a vaníliás cukrot, lazítjuk a lekvárral és a tejszínnel.
  5. A tojások maradék fehérjét habnak felverjük, és a túrós krémhez adjuk, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  6. Ha a tészta kész, egy cm vastagra nyúltjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a vajjal alaposan kikent kosárkaformákba illesztjük.
  7. Megtöltjük a túrós töltelékkel, és 220 fokra előmelegítet sütőben készre sütjük őket.
  8. Sütőből kivéve 2-3 percet pihentetjük, majd kivesszük a formából.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 765
elküldve: 4
receptkönyvben: 315
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos túrókrémmel töltött kosárka, narancsos túrókrémes kosárka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andreahalmai
Csokibűnöző / andreahalmai Mon, 2015-02-23 20:03

210 °C-os sütőbe tettem (alul-felül sütés, nem légkeveréses) és 10 perc után megégett a pereme, pedig meglehetősen vastag kosárkákat csináltam... :(

Lini94
Lini / Lini94 Wed, 2013-03-20 13:18

Isteni ez a túrókrém. Én a tejszint kihagytam belőle, de igy is tökéletes lett!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-11-17 13:43

Kedves Jucika,
Természetesen igen, és köszönöm, hogy szóltál, már javítom is.
Szép napot!
Nóra

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-02 18:06

Annyira guszta, hogy ezt nem lehet nem kipróbálni... Isteni finom lehet.
Üdv: Fahéj

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-11-02 13:25

Köszönöm :) Pedig az időjárás és a csökkenő napfényes órák száma mindent elkövet, hogy betegyen nekem :D

872
vaj 15 dkg
finomliszt 20 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 1 ek
sütőpor 1 kk
tehéntúró 30 dkg
habtejszín 0.5 dl
narancslekvár 3 ek
tojás 3 db
kandírozott narancshéj 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag