r
Nosalty Logó

Narancslekvár ahogy Csilla készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Salamon Csilla
Narancslekvár ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1714 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6860 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    636 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 1714 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1764.3 g
  • Cukor
    1703 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    2542 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2831 micro
Összesen 6860 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a narancsot.
  2. Vékonyan lehámozunk 3 db-ot úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele.
  3. A többi narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
  4. Egy fazékban az enyhén megolvasztott cukorra ráöntjük a vizet, felforraljuk, és beletesszük a fűszereket.
  5. Kevergetjük, beleöntjük a kifacsart citromlevet, hozzáadjuk a narancsokat és a 3 narancs megpucolt héját, és főzzük kb. 25 percig (sűrűsödésétől függ).
  6. Belemerítjük a tisztára mosott üvegekbe, lezárjuk, és 5 percig fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük 1 napig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5095
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 09.

Receptkategóriák

Narancslekvár ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom palacsintákhoz, süteményekhez, de akár önmagában is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!