Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napsugaras mámor

Napsugaras mámor
Napsugaras mámor
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, és hamar megvan. Nálunk az egész család imádja...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szoktunk belekeverni kókuszreszeléket még, vagy gyümölcsöt.
Néha vaníliapudinggal tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magas, vastag falú műanyag tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a tojásokat.
  2. Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a kakaóport, majd csomómentesre keverjük a tésztával.
  3. Hozzáadjuk a rumaromát és ízlés szerint fahéjat.
  4. Mikróban 600 watton 7-8 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 018
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Napsugárka

Mióta szakács: 2010.07.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-kakaós kevert süti, mikrós fahéjas süti, mikrós kakaós süti, mikrós kevert süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huhoka
Huhoka Sun, 2012-01-29 17:46

Kb 5 perc alatt keksz keménységűre keményedik:S
Pedig minden mennyiséget betartottam, a 600 wattos 7-8 percet is:(

Napsugárka
Napsugárka / Napsugárka Thu, 2013-01-03 12:18

Kedves Huhoka! Én is az edényedre tippelek,talán nem jó a választás.. :( ez előfordul..és nem mindíg ugyan abban sütöttem,és nem is sikerül mindíg olyan jól....próbálj picit több vajat bele tenni,hátha puhít kicsit a tésztán,és tényleg csak 5-6 percig süsd..remélem sikerül finom puhára elkészítened.. :) ha még nem riadtál teljesen vissza tőle,várom a változásokról szóló hozzászólásod.. :) üdv: Sugi

Corra
Corra Sun, 2012-10-14 08:19

Sajnos nem mindegy, milyen a készülék, a 600W nem pontosan ugyanazt jelenti minden mikrónál. Másrészt az edény méretéttől is függ, amelyben készíted. Minél magasabb és keskenyebb, annál tovább sül, míg széles, lapos edényben hamarabb elkészül. Kisebb fokozaton, időnként leállítva és meg-megnézve, hogy szilárd-e már a belseje, érdemes lehet újra megpróbálni.

404
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 kk
rumaroma 4 ml
fahéj 0 ízlés szerint