r
Nosalty Logó

Mustáros zöldbabos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
placer
Mustáros zöldbabos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 477 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1906 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 477 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 1906 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk.
  2. A húst összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és fűszersóval, és ha van rá idő, akkor félretesszük, hogy pácolódjon kicsit.
  3. A tepsi aljára öntünk egy kis olajat, majd beletesszük a krumplit és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit összekeverjük, hogy az olaj és a fűszersó egyenletesen eloszoljon rajta.
  4. A krumplin egyenletesen eloszlatjuk a zöldbabot (akár lehet gombát, vagy ízlés szerint más zöldséget is rátenni). Ha a zöldbab fagyasztott volt, az is mehet rá kiengedés nélkül. Majd erre jön végül a mustáros hús.
  5. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és mehet is a sütőbe. Amikor a krumpli már megpuhult, levesszük a fóliát, és így is sütjük kicsit, hogy megpiruljanak a husik (ezt nem muszáj, ízlés kérdése).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15x5
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22943
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mustáros zöldbabos csirkemell
placer 3 recept

Épp egy betegségből kifelé kellet kitalálom egy ételt, ami gyorsan elkészül, nem tartalmaz tejterméket, és nehéz hozzávalókat. Így raktam össze krumpliból, zöldbabból és csirkemellből a következő ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek