Mustáros zöldbabos csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
placer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
477
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1906
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
74
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 424.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
477
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4151.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 2450 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1698.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
1906
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
1.5 kg burgonya
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
pulykafűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk.
- A húst összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és fűszersóval, és ha van rá idő, akkor félretesszük, hogy pácolódjon kicsit.
- A tepsi aljára öntünk egy kis olajat, majd beletesszük a krumplit és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit összekeverjük, hogy az olaj és a fűszersó egyenletesen eloszoljon rajta.
- A krumplin egyenletesen eloszlatjuk a zöldbabot (akár lehet gombát, vagy ízlés szerint más zöldséget is rátenni). Ha a zöldbab fagyasztott volt, az is mehet rá kiengedés nélkül. Majd erre jön végül a mustáros hús.
- Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és mehet is a sütőbe. Amikor a krumpli már megpuhult, levesszük a fóliát, és így is sütjük kicsit, hogy megpiruljanak a husik (ezt nem muszáj, ízlés kérdése).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x15x5
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 372
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 23491
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
placer
3 recept
Épp egy betegségből kifelé kellet kitalálom egy ételt, ami gyorsan elkészül, nem tartalmaz tejterméket, és nehéz hozzávalókat. Így raktam össze krumpliból, zöldbabból és csirkemellből a következő ételt.