Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal

Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal
Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam Sógornőm kertjéből friss ceruzababot (köszi Andi), amit mi így baconbe tekerve nagyon szeretünk. A szűz a párom kedvenc húsféléje, ezért gondoltam azt készítek hozzá. Vagyis a körethez készítettem a húst, hát ilyen is van.:) A rozmaringos burgonya pedig csak egy kis plusz mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd egy papírtörlőn leszárítjuk. Kb. 8 db érmére vágjuk, tenyerünkkel egy kicsit meglapítjuk, megborsozzuk, olajjal és a mustárral megkenjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd karikára vágva forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
  3. A ceruzababot előpároljuk, nem szabad puhára főzni, majd kb. 6 db-ot összefogunk, és a baconszelettel körbetekerjük, tepsibe tesszük, egy pici olívaolajat teszünk alá, előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép barna ropogós nem lesz a szalonna.
  4. A vajon megfuttatjuk a rozmaringot, majd a krumplit átpirítjuk benne.
  5. A szűzérmékhez a vajat és az olajat egy serpenyében felhevítjük, megsózzuk, majd mindkét oldalukat 2-2 percig erős lángon sütjük, majd kisebb lángon további 3-5 percig.
  6. A krumplit tányérra helyezzük, rátesszük a szüzet, majd köré a baconos ceruzababot, pecsenyelével meglocsoljuk. Így tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 181
elküldve: 9
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconös ceruzabab, mustáros sertésszűz, rozmaringos krumpli szűzérmével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kafumi
Kafumi Sun, 2013-06-16 12:40

Elkészítettem nagyon jó lett. Köszönöm a receptet.

401
sertésszűz 70 dkg
zöldbab 25 dkg
bacon 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
dijoni mustár 1 ek