Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti

Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti
Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen jött az ötlet, mikor a konyhaszekrény mélyéről előkerült egy soha nem használt, elveszettnek hitt kuglóf forma. A töltelék igazából bármi lehet, és darált marha illetve sertéshússal is elkészíthető. 

Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható, köretnek egy kis krumplipüré vagy rizi-bizi megteszi. Vékonyra szeletelve egy kis salátával szendvicsbe is kiváló.

Ez az első feltöltött receptem, és mivel nem Magyarországon élünk, így hasraütés-szerűen adtam meg a költség-vonzatot.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megadott tojásmennyiségből 7 tojást felteszűnk főni. A vegyes zöldséget pici vízben puhára pároljuk. Közben a darált csirkemellet összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és ízlés szerint egy pici őrölt chillivel illetve egy egész tojással, majd félretesszük, amíg a főtt tojást megpucoljuk.
  2. A kuglóf formát enyhén kiolajozzuk (nem nagyon, mert a baconből is sül ki némi zsiradék), majd kibéleljük baconnal úgy, hogy a bacon szeletek kissé fedjék egymást. Ezután olajos kézzel kis adag darált húst szétlapítunk a tenyerünk között, és a forma aljára, illetve oldalára tapasztjuk, lehetőleg egyenletes vastagságban, ügyelve, hogy maradjon ki egy kis hús, amivel majd befedjük a tetejét. Szórjuk meg egy pici reszelt sajttal a forma hússal bélelt alját.
  3. A főtt tojást aprítóba tesszük, és felaprítjuk, a gombával és a vegyes zöldséggel ugyanígy járunk el. Akinek nincs aprítója, az villával nyomkodja szét a főtt tojásokat, a gombát pedig vágja tetszőleges méretűre. Majd keverjük össze a tojást a gombával, a reszelt sajt egy részével és a vegyes zöldséggel. Ízesítsük sóval, borssal.
  4. A tölteléket belekanalazzuk a formába, és jól lenyomkodjuk, majd a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, majd a maradék darált hússal egyenletes vastagságban befedjük.
  5. Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél órán keresztül sütjük. 
  6. Fél óra leteltével levesszük a fóliát róla, leöntjük a levet, és visszatoljuk egy 10 percre a sütőbe, amíg megpirul a teteje. Ezután kivesszük a sütőből, és a formát letakarjuk egy tepsivel, pizza formával vagy más lapos hőálló tányérral, és óvatosan átfordítjuk az egészet, így a hús a formából átkerül a tepsire. Én egy pizzasütőt használtam erre a célra. (Az összes levet öntsük le róla előtte, így átfordításnál semmi nem fog kifolyni). Újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a bacon szépen megpirul a tetején.
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni egy picit, így a megszilárduló sajt összefogja a tölteléket, így lehet majd szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 396
elküldve: 20
receptkönyvben: 285
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött csirkemell kicsit másképp, zöldséges csirke kuglóf formában, töltött csirkemell, baconbe csomagolt csirkemell

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

m.evetke
m.evetke Thu, 2012-12-27 17:03

ez gyönyörű és biztos isteni finom is, csak kicsit nagyobbat üss a hasadra, mert kb. négyszer annyiba kerülhet, mint írod :) de azért valami ünnepen majd kipróbáljuk :)

azsane
Mango / azsane Thu, 2012-12-27 19:57

Hm....Akkor nem kicsit tevedtem. :) De biztos vagyok benne, hogy egy ugyes haziasszony ki tudja hozni a toredekebol is. A csirkemellet felvalthatja a serteshus peldaul, a toltelek szinten a te izlesed szerint alakithato, esetleg kevesebb tojasbol majas hozzaadasaval, hagymaval stb. A lenyeg szerintem itt a forman van. :)

fioka5
fioka5 Sat, 2013-03-02 20:13

1 receptmegosztó oldalon a forma a lényeg, az máris 1 új recept???
Egyébként, sajnálattal kell tájékoztassalak a sertéshús ára is 1.300Ft-nál kezdődik...,de egyébként Te, erre a receptre írtad az összköltséget, nem pedig az "ügyes háziasszonyéra", szerintem, arra majd írjon Ő kalkulációt.
Tudod, vannak az oldal olvasói között kezdő főzőcskézők is, akik esetleg még komolyan is veszik a Te és hozzád hasonló költségkalkulátorokat. Ez itt a lényeg, így gondolom.

Üdv.,
fioka5

libaláb
libaláb Thu, 2013-03-28 13:01

Mennyire szánalmas lelkivilága lehet egy olyan nőnek, aki csak azért ír egy recept alá (háromszor is) hogy kötekedjen? Egyébként ha kezdő háziasszony valaki, ha nem, azért a piaci árakkal illik tisztában lenni, én éppen ezért soha nem is nézem a receptek alá írt összeget, fejben egy pillanat alatt nagyjából összeállnak a várható költségek. Ha valakinek netán gondot okoz ennyi "matek" az saját buksijában keresse a hibát, ne abban, aki jóindulatúan feltölti ide a receptjeit.

A recept maga ötletes, kuglófformában sosem jutott volna eszembe elkészíteni, de most megtettem, nagyon dekoratív lett, alighanem az egyik kedvenc vendégváró fogás lesz nálunk. Köszönet az ötletért.

azsane
Mango / azsane Sun, 2013-03-31 01:43

Kedves Libalab,

Egyetertek veled, en sem szoktam nezni egy recept elkeszitesenek varhato koltseget, hiszen ahany uzlet, annyifele ar, hat ha meg par orszag el is valaszt Magyarorszagtol. Ha olvasom a hozzavalokat, nekem az jar a fejemben, hogy itt nalunk elerheto-e az adott dolog, ha nem, akkor mivel tudnam helyettesiteni, es ha mondjuk valami megis hianyzik, amit nem tudok beszerezni, akkor sem allok le kotozkodni a feltoltovel, hogy ugyan miert ugy kesziti az adott receptet, ahogy....Ugy latszik a kedves felforgatonk rendkivul zokon vette, hogy a fenti receptet nem tudja az altalam megadott osszegbol osszehozni. Jol elszurtam neki az unnepi menut....:)

azsane
Mango / azsane Sat, 2013-03-02 20:35

Uj recept vagy nem, megis tobb, mint 8000 ember volt kivancsi ra. Ird be a google-ba, hogy olcso receptek, ugy biztosan talalsz a penztarcadnak megfelelot. Szia!

fioka5
fioka5 Sat, 2013-03-02 17:56

Hááát, nem kicsit tévedtél... és abban is biztos lehetsz, hogy 1 ügyes háziasszony sem hozza ki a töredékéből, hanem legalább a 4x-ből. Picit, érintőlegesen: 1kg csirkemell: 1.200Ft, és az már akciós kell legyen. Gondolom, Te magad 0-szor készítetted el, ezért nem is tudhatod mennyibe kerülnek a hozzávalók. Csak akkor kinek a tollával, pontosabban receptjével ékeskedel?
Üdv.,

Fioka5

azsane
Mango / azsane Sat, 2013-03-02 19:37

Kedves Fioka5,
Koszonom a rosszindulatu hozzaszolast. Mint a storyban utaltam ra, nem elek Magyarorszagon, immar 8 eve, evente egyszer jarok haza, es akkor sem a henteshez vezet az elso utam, igy nezd el nekem, hogy fogalmam nincs a magyarorszagi arakrol. A fenti receptet havonta 2-3 x keszitem el, es ha erdekel, akar meg fazisfotokat is tudok kuldeni rola. Ha elolvastad volna a storyt, akkor nem irnal ilyen hulyeseget, hogy azert nem tudom az arakat, mert egyszer sem keszitettem el.
Udv. Zsani

fioka5
fioka5 Sat, 2013-03-02 20:20

Értékeld, ahogy szeretnéd...
Már vártam ezt az "Angliában élek, nem tudom az árakat" szöveget. Angliában ezt kihozod, átszámítva 1.000Ft-ból???? Kétlem!!!
A receptet olvastam - az érdekelt volna - nem a Storyt, azt bárki tud kanyarítani.
Azt én is írhattam volna olyan bájosan, mint te, hogy "nem írnál ilyen hülyeséget" az összköltségről, ha 1x is elkészítetted volna. Ugyan az, mint amit te írtál, csak fordítva...

azsane
Mango / azsane Sat, 2013-03-02 20:31

Nos, mivel nem kozoltem veled hol is elek, igy biztosan nem tudtal ellenallni a kisertesnek, hogy meglatogasd a profilom. :))) Igen, kihozom itt annyibol. Ha neked ez tul draga, sajnalom, biztos vagyok benne, hogy sokmindenkinek tetszik, es mint egy masik hozzaszolasban megjegyeztem, a lenyeg a forman van. Az mar toled fugg, hogy hogy es mivel toltod meg. Ennyi. Amennyiben ellenallhatatlan vagyat erzel arra, hogy mindenkepp kotozkodj, akkor probald meg ne itt kielni a frusztraciodat. Koszonom!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-02-19 11:11

Kedves Azsane!
Nagyon dekoratív és jó recept. Az elkészítésekor annyit változtattam rajta, hogy a petrezselyem helyett ecetes bébiuborkát tettem bele és az aprítógép helyett vékonyan felszeleteltem mindent. asütés után hagytuk kihűlni és hidegen tálaltuk.
Köszönöm a jó ötletet. További sok jó receptet kívánok!
Zoli

azsane
Mango / azsane Tue, 2013-02-19 21:23

Kedves Zoli!

Orulok neki, hogy sikere volt a receptnek. A savanyu uborka nagyon jo otlet, ki fogom probalni. :)

azsane
Mango / azsane Tue, 2012-12-25 20:40

Kedves Bakfitty. Koszonom szepen, imadjuk a csirkemellet minden formaban. :) Boldog Karacsonyt Kivanok en is.

bakfitty
bakfitty Tue, 2012-12-25 20:14

Kedves Azsane! Gyönyörű a műved!!! Gratulálok! És biztosan finom is, úgyhogy elmentettem! :-) Áldott karácsonyt kívánok!

692
csirkemell filé 100 dkg
bacon 40 dkg
zöldségkeverék 20 dkg
tojás 8 db
fokhagyma 3 gerezd
gombakonzerv 40 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint