Nosalty Logó

Mustárban főtt sertésmáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustárban főtt sertésmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1628 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 407 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    222.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    3024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7637.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    594 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    236 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    3089 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65030 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    260 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    154 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2150 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65020 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1628 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fej vöröshagymát csíkokra vágva, zsírban megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a csíkokra vágott sertésmájat, összepirítjuk.
  3. Ráöntjük a vízzel elkevert mustárt, majd fedő alatt időnként megkeverve puhára főzzük, ha kell, a lét pótoljuk, ki mennyire szereti sűrűn.
  4. Ha puha a máj, őrölt borssal átkeverjük, csipet majorannával megszórjuk.
  5. Joghurtosvagy tejfölös burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8234
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Ajánló

Az egyedi ízeket kedvelőknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a mustáros-borsos ételeket és a disznómájat. Ez egyedi saját recept, ami sikert arat mindig, amikor elkészítem.

Hozzászólások

Zoli

Kedves Gábor ! Tegnap készítettem el. Annyit változtattam rajta, hogy egy adag, tavasszal lefagyasztott medvehagymát is adtam hozzá pároláskor. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Zoli

Törölt felhasználó

Kedves Gábor! Nagyon finom ételt vártam de Nálunk konkrétan ehetetlenre sikerült.Gyanús volt Nekem a receptben a 2 dl mustár,ezért nem is tettem bele annyit csak olyan 1dl-nyit.De még így is savanyú,rossz íz? lett.Másnap kapott a máj egy "sima" pörkölt alapot így ettük meg jó íz?en.

Törölt felhasználó

Kedves Gábor! A család májat nem szeret? hölgy tagjai távollétében az imént leptem meg magamat ezzel a vacsorával. Nagyon remek különleges ízvilág, az ember nehezen tud elvonatkoztatni a szokványos májas ízekt?l. Én tettem bele egy pici ?rölt csíp?s paprikát is, de legközelebb talán még gombával próbálom ki, szerintem jó lenne hozzá. Szeretem a nem szokványos ízeket, és a kísérletezést:) Köszönöm az iránymutatást! Gerg?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.