Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustárban főtt sertésmáj

Mustárban főtt sertésmáj
Mustárban főtt sertésmáj
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a mustáros-borsos ételeket és a disznómájat. Ez egyedi saját recept, ami sikert arat mindig, amikor elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az egyedi ízeket kedvelőknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fej vöröshagymát csíkokra vágva, zsírban megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a csíkokra vágott sertésmájat, összepirítjuk.
  3. Ráöntjük a vízzel elkevert mustárt, majd fedő alatt időnként megkeverve puhára főzzük, ha kell, a lét pótoljuk, ki mennyire szereti sűrűn.
  4. Ha puha a máj, őrölt borssal átkeverjük, csipet majorannával megszórjuk.
  5. Joghurtos vagy tejfölös burgonyával tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 960
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bacsó Gábor

Mióta szakács: 2009.07.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros máj, mustáros-majorannás sertésmáj, sertésmájcsíkok mustáros mártásban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dzsery
Dzsery Mon, 2013-03-11 21:39

Kedves Gábor!

A család májat nem szerető hölgy tagjai távollétében az imént leptem meg magamat ezzel a vacsorával. Nagyon remek különleges ízvilág, az ember nehezen tud elvonatkoztatni a szokványos májas ízektől. Én tettem bele egy pici őrölt csípős paprikát is, de legközelebb talán még gombával próbálom ki, szerintem jó lenne hozzá. Szeretem a nem szokványos ízeket, és a kísérletezést:)

Köszönöm az iránymutatást!
Gergő

kriszta8126
kriszta8126 Wed, 2013-02-13 16:06

Kedves Gábor!

Nagyon finom ételt vártam de Nálunk konkrétan ehetetlenre sikerült.Gyanús volt Nekem a receptben a 2 dl mustár,ezért nem is tettem bele annyit csak olyan 1dl-nyit.De még így is savanyú,rossz ízű lett.Másnap kapott a máj egy "sima" pörkölt alapot így ettük meg jó ízűen.

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-11-14 08:35

Kedves Gábor !
Tegnap készítettem el. Annyit változtattam rajta, hogy egy adag, tavasszal lefagyasztott medvehagymát is adtam hozzá pároláskor. Nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet.
Zoli

411
sertésmáj 1 kg
mustár 200 g
víz 2 dl
vöröshagyma 1 db
sertészsír 1 ek
ételízesítő 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
majoranna 1 csipet