r
Nosalty Logó

Muhallebi Oli(e)va konyhájából

Oli(E)va
Muhallebi Oli(e)va konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a sziruphoz

továbbá

458
Kalória
9.5g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
26.8g
Víz
-
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
64g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a sziruphoz

továbbá

Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a sziruphoz

továbbá

Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a sziruphoz

továbbá

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    507.7 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

a sziruphoz

  1. Először készítsük el a szirupot, a cukrot a vízzel forralgassuk 5-10 percig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a virágvizet, kissé hűtsük ki.

továbbá

  1. Egy nagyobb jénai aljára fektessük a babapiskótát, majd a szirupból kis kanállal locsolgassunk mindegyikre, hogy kissé átáztassa, de nem szabad szétáztatni.
  2. Egy lábosban elkezdünk melegíteni 8 dl tejet, a másik 2 deci hideg (!) tejben pedig feloldjuk a kukoricalisztet. A hideg tejben nem csomósodik meg a kukoricaliszt, ha feloldódott, hozzákeverjük a cukorral együtt a melegedő tejhez.
  3. Állandó keverés mellett besűrűsítjük, ha kész, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a virágvizet.
  4. Nagykanállal rámerjük a babapiskótára, kissé kihűtjük, rászórjuk a pisztáciát, és mehet a hűtőbe.
  5. A szirup maradéka is mehet a hűtőbe, tálaláskor minden szeletet meglocsolhatunk egy kanálnyival (már aki édesszájú).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Kislányom egyik kedvenc nyári nyalánksága. Az édesség arab-libanoni eredetű. Nálunk nagyon népszerűek a keleti, arab-török édességek. A sziget fekvése miatt nagy hatással vannak a görög konyhára az "anatóliai" ízek. Gyors elkészítése miatt nekem is egyik kedvencem, csak a krémet kell néhány perc alatt megfőzni, aztán kész is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek