r
Nosalty Logó

Mozzarellás-pesztós csirkesaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellás-pesztós csirkesaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 717 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3765.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk kb 2x2 cm-es darabokra, majd sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni egy tányéron.
  2. A salátát tépkedjük (ha előkészített, akkor öntsük) egy tál aljába.
  3. Egy kis tálkában keverjük el a pestot az olívaolajjal, majd locsoljuk a salátára és forgassuk össze.
  4. A csirkemelldarabokat pirítsuk meg egy serpenyőben, majd ha kész, a kisült zsiradékkal együtt öntsük a salátára.
  5. Adjuk hozzá a mozzarellagolyókat, és kicsit forgassuk össze a hozzávalókat.
  6. Rögtön tálalhatjuk, frissen a legfinomabb!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 43183
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anno valahonnan rendeltem egy hasonló salátát. Nagy kedvencem lett, így szomorúan vettem tudomásul, amikor új étlapra áttérve megszüntették :( Így aztán csináltam valami hasonlót... Nem is értem miért nem tettem így korábban, mert a végeredmény - bár lehet, hogy nem is hasonlít :) - finom, sokkal olcsóbb és gyorsabban elkészül, mintha várnék a rendelésre...

Hozzászólások

Tarackos

Gratulálok,jó kis recept!

Törölt felhasználó

L

Törölt felhasználó

EMBEREK!!!!!!!EZT A RECEPTET KI KELL PRÓBÁLNI! Az utolsó falatot még itt ízlelgetem a számban de már írom is a kommentet,mert annyira finom és könny? elkészíteni,hogy csak ajánlani tudom mindenkinek.A pesto elkészítésével kissé megk?zdöttem.Nekem botmixerem van és erre a célra valszín?leg az álló turmixgép jobb lenne de megérte bírkozni vele a konyhában. Minden összegezve kedves értelmi szerz?,szuper jót alkottál,barátn?mmel jól belakmároztunk bel?le:) Köszönjük a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, én is imádom ;) Saját pestoval pedig tuti, hogy még finomabb! Köszi a hozzászólást!

Törölt felhasználó

Almási Zsófi.....ezt ne hagyd ki....isteni finom,tegnap is ezt ettem

hangya68

Szia! Tetszik a recept, ki fogom próbálni, de lenne egy kérdésem. Ha a pestot s.k. készítem, van-e arra tapasztalatod, v. tipped, hogy meddig áll el a h?t?ben, esetleg fagyasztható-e? Köszi

Törölt felhasználó

Sajnos nincs, én még sosem csináltam sajátot :( A boltira azt írták, hogy 2 héten belül használjam fel, de még nincs baja, pedig már van egy hónapja, hogy felbontottam. Valahol azt olvastam, hogy olajat kell a tetejére önteni, h?t?be rakni és akkor eláll tovább.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is megcsináltam ezt a receptet és nagyon szupi.A fagyasztás nem jön szóba mert az olaj nem fagy meg de a h?t?ben tárolhatod úgy hogy egy kicsi olaj réteget teszel rá,épp annyit hogy egy kicsit ellepje.A zakuszkát is így lehet hosszabb ideig eltenni,legalább is én így csinálom minden évben és még soha nem romlott meg.Igaz túl sok ideje sem marad a megromlásra:))) Remélem tudtam segíteni egy kicsit Üdv tinci

Törölt felhasználó

Én saját termesztés? bazsalikomból szoktam pestot csinálni. Bár nem az eredeti összeállításban, de így sokáig eláll a h?t?ben kis üvegekben. (1 év) Az összetétele: bazsalikom levél, olíva olaj, só, bors, nyers fokhagyma. Botmixerrel pépesítem és kis üvegekben tárolom. Hasonló salátát szoktam én is csinálni, nagyon szeretem!!!

hangya68

Köszi a választ, ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Jól sikerült,fincsi és egyszer? !Köszönöm,azt is ,hogy olvashattam a házi készítés? pesto receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Tényleg érdemes volt kipróbálni, azóta már többször elkészítettem és még a 15 éves kamasz fiam is szívesen fogyasztja :o)))!!! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nincs mit, örülök, hogy ízlik. Dupla öröm, hogy a fiatalság egészséges ételhez terelését is segítettem picit :)

mbarbara84

Nagyon finom :-)

Törölt felhasználó

Örülök ;)

Törölt felhasználó

<P>Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have extremely enjoyed reading your blog posts.<A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">wholesale designer handbags</A> Continue the good work.</P> <P>I can defend the position. Write to me in PM, we will communicate.<A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">cheap designer handbags</A> Quite right! It is excellent idea. It is ready to support you.I consider, that you have misled.Prompt reply, attribute of ingenuity</P> <P>Very useful topic you are mistaken. I can prove it. Write to me in PM, we will communicate. It is very valuable answer.<A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">cheap handbags</A></P>

Törölt felhasználó

Életem legfinomabb salátája:):):):) Nem vagyok pesto rajongó, de ebben a kivitelezésben valami hihetetlenül finom:) Köszi a receptet:):):):)

Törölt felhasználó

Szívesen, én sem gondoltam, hogy ekkora sikere lesz :)

Dudás Lászlóné

nagyon kérlek kedves pesto kedvel?k,hogy mondjátok meg mi a pesto,nem tudok rájönni és nagyon restellem ,hogy nem tudom köszönöm

Törölt felhasználó

Itt minden információt megtudhatsz:) http://www.nosalty.hu/alapanyag/pesto

Törölt felhasználó

A pesto alapja bazsalikom, olívaolaj, feny?mag, fokhagyma és parmezán. Lényegében egy szósz, amin - szerintem - leginkább a bazsalikom érezhet?. Van más alapú peszto is, most aktuális pl medvehagymára cserélni a bazsalikomot ;) Érdemes kipróbálni szerintem, f?leg, ha szereted a bazsalikom ízét.

Dudás Lászlóné

Kedves asztika köszönöm a kedves válaszodat ,ki fogom próbálni elkészíteni

dozsarita

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon finom! Nem rajongok a pestóért, rádaásul a férjem igazából a magyaros-f?szeres-nehéz ételeket szereti, de ez a saláta mindkett?nknek bejött!

variirma

Nagyon jó ez a saláta, én még adtam hozzá apróra kockákra vágott, pirított kenyérkockát, ami le volt öntve fokhagymás olajjal. (A fokhagymát megpirítottam kicsi étolajban, majd átsz?rtem)

dorcus89

Köszi a receptet. Megmaradt a pesto fele, na meg a hétvégi rántott csirkemellb?l, salátából is maradt így tökéletes hétf? esti vacsora lett bel?le. Én még raktam bele pirított kenyérkockát és vékonyra szelt sajtot.

Törölt felhasználó

Almási Zsófi.....ezt próbáld ki....brutál jó.Nèha lusta vagyok ès bolti üveges pesztót használok de azzal is isteni:)))

agica82

Pont ezt kerestem, nagyon finom volt! Én azonos arányok mellett feleannyi olajat tettem bele. Köszönöm a receptet! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?