Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás lapos kiflik

Mozzarellás lapos kiflik
Mozzarellás lapos kiflik
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam megint sajtos kiflit készíteni reggelire, helyette hasonló módszeren alapuló, de mediterrán ízvilágú tölteléket rejtettem a kiflik belsejébe és nem a sima sütőt, hanem kontakt grillt használtam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket éles késsel hosszában félbevágjuk. Az alsó felüknek a belsejét óvatosan eltávolítjuk és az üreges részre olívaolajat csepegtetünk.
  2. Félbevágott mozzarellagolyókkal megtöltjük, a résekbe vékony karikára vágott fekete olajbogyót teszünk, meghintjük finomra vágott bazsalikommal, sózzuk és lezárjuk a kiflik felső részével.
  3. Kontakt sütőbe téve pár perc alatt megolvad a sajt a kiflik belsejében, a külsejük pedig isteni ropogós lesz.
  4. Azonnal fogyasztandó!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 126
elküldve: 10
receptkönyvben: 450
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Walter

Mióta szakács: 2008.03.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kifli mozzarellával töltve, kifli mozzarellával és olajbogyóval, mozzarellás kifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

habriju
habriju Tue, 2013-02-05 11:50

Ez milyen szuper ötlet! Nálunk épp croissant volt otthon (enyhén szikkadt, amúgy nem biztos, hogy elfogyott volna), így abba töltöttem olaszos dolgokat (olajbogyó, aszalt paradicsom, sajt, pármai sonka). Isteni lett! Most újra fix helye van a szendvicssütőnek a pulton! :-))

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-08-05 17:00

Szia Walter! Mosolygok, mert épp itt vagyok Pécsen 2 napot, és pont a te receptjeidet nézegetem. :-))) Ez a lapos kifli majdnem olyan, mint az én "Sütött kifli"-m, csak más a töltelék. Mi imádjuk, szinte minden nap ez a reggeli. Most vettem észre, h. már mentettem el tőled recepteket korábban. :-) Üdv: Gabi "Makkermanó"

477
kifli 4 db
mozzarella 100 g
fekete olajbogyó 8 db
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 4 levél
0 ízlés szerint