r
Nosalty Logó

Mogyorós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mogyorós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 589 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3528 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 589 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3528 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 453 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorót szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd amennyire csak tudjuk ledörzsöljük a vékony, barna héját (nem tragédia, ha némi marad rajta...) és finomra daráljuk.
  2. Robotgépben a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük.
  4. Mehet bele a citromhéj, a sütőporral és mogyoróval elkevert liszt is, kisebb adagokban.
  5. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros masszába.
  6. Egy őzgerincformát alaposan kivajazunk, belesimítjuk a masszát és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). (Néha persze ránézünk, és ha nagyon elkezdene pirulni a teteje, konyhai papírtörlővel letakarjuk.)
  7. A sütőből kivéve kiborítjuk a sütit a formából, hagyjuk kihűlni.
  8. A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládét, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a sütit.
  9. Hogy még mutatósabb legyen, durvára vágott mogyorót szórhatunk a tetejére.
  10. Megvárjuk, míg megdermed a csokimáz a sütin, s csak aztán kínáljuk:-). (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk az utolsó fázist.)
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 449
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 57849
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 26.

Ajánló

Vanília-, vagy mogyoró fagyival kínálva önálló desszert is lehet belőle, de a reggeli tejeskávé mellé is becsúszott:-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hasonló helyzet állt fent, mint a kefíres süti esetében, vagyis gyorsan kellett valami édeset produkálni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek