r
Nosalty Logó

Mini burgonyás kiflik

Katica
Mini burgonyás kiflik
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kiflik

Kenés+szórás

256
Kalória
5g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
28.7g
Víz
36.2g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
665.6mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 3071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    4705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Kiflik

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
  2. A burgonya főzővízéből 0,75 dl-t öntünk egy edénybe, felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A szitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, az áttört, főtt burgonyát, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, elfelezzük, két gombócot gyúrunk (csak enyhén). Majd lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk őket, kb. 34 cm átmérőjű kör alakra. Éles késsel vagy pizzavágóval mindegyik kört 16 egyenlő részre osztjuk, és a szélesebb felétől feltekerjük kifli alakban.
  4. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre vagy tepsire rakjuk a kifliket egymástól kicsit távolabb. Tetejüket lekenjük a tojássárgás víz keverékével, megszórjuk szezámmaggal (el is maradhat), és 180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.

Kenés+szórás

  1. A tojássárgáját gyengén átkeverjük a vízzel. A szezámmagot száraz serpenyőben egy kissé átpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyű, laza a tésztája, még másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissiben. Igaz, nálunk még aznap elfogyott volna a duplája is... 32 db kiflicskénk lesz ebből a mennyiségből.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek