r
Nosalty Logó

Mézes pudingos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes pudingos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    318.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8732 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    3075 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2834 mg
  • Nátrium
    2328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    993 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 7300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
  2. A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
  3. Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
  4. Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
  5. A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
  6. A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 34733
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennek a sütinek is elég sok elkészítési módja van, én most ezt választottam! Bízom benne ez is kedvenc lesz... :)

Hozzászólások (7)

Judith75

Ez a süti nagyon jól néz ki és biztosan finom is.Szeretném megkérdezni hogy a tésztához mennyi margarin kell?

Törölt felhasználó

Szia! Zsír helyett esetleg tehetsz bele margarint, de talán ez így finomabb! :)

Törölt felhasználó

Istenien néz ki! Hamarosan kipróbálom!

Törölt felhasználó

:) Rendben, majd írd meg, hogy ízlett!! :)

bánomka

köszi, jól sikerült.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen!!

Bubu46

Ennek a tésztája egy kicsit másként készül, mint amiket eddig sütöttem - ki fogom próbálni. Bár ez a " átgyúrni a margarinnal ..." egy kicsit elbizonytalanít ? olvasztottal vagy csak rákenem és miért utólag és a tésztájába nem sok a 6 dl tej ? No, ki fogom próbálni és beszámolok ! Köszönöm, szép napot !

Törölt felhasználó

Kedves Bubu! Nem muszáj külön átgyúrni a tésztát a pihentetés után, ha olyan állagú, hogy ki tudom nyújtani. Ha akkor még kissé száraz, akkor kis margarint hozzáadva gyúrjunk még bele, hogy könnyebben ki lehessen nyújtani. 6 dl tejet ne egyszerre, hanem kicsinyenként tegyük bele, de kelleni fog ennyi! Szép Napot!!

maya53

Ne próbáld ki, nekem se sikerült!! Felejt?s!!

Bubu46

Hát nekem ez nem igazán sikerült - valami nem stimmel - biztosan bennem van a hiba !

Törölt felhasználó

Sajnos nem tudom így mi lehetett a hiba... Ízre milyen lett?

Bubu46

Igazán nem szerettem volna rossz perceket okozni, elnézést. Alapvet?en az lehet a baj, hogy már 4 dl tejnél nagyon folyós lett a tészta,amibe egy csomó lisztet még bele kellett dolgoznom. Lehet, hogy ez borította fel az egyensúlyt, mert ízre mintha kenyér szeleteket kentem volna be a krémmel.Most 24 óra múlva is szeletelés közben folyik ki a krém a szeletek közül, azaz nem tudja felszívni a tészta. A krém egyébként isteni , ezt eddig is így csináltam.Ja, és "Nagyi titka" sima lisztet használtam. Hát ennyi a butaságom története, még egyszer elnézést kérek. El fog fogyni, ebben biztos vagyok ! További szép napot !

Törölt felhasználó

Sajnálom tényleg, de nem baj, hogy megosztotta velem! Csak kár, hogy nem sikerült összehozni ezt a süteményt! :(

maya53

Nekem se lett jó! A tésztát margarinnak átgyúrni nem is hallottam. 6 dc tej az meg sok azért folyós a tészta. Ez a recept nekem felejt?s!!!

Törölt felhasználó

Most csináltam meg a tésztáját,kicsit folyós lett. Dupla adagot készítettem,így fél kiló liszttel kiegészítettem,de több f?szert és margarint tettem hozzá mint ahogy írtad. Megírom a tapasztalataim ha kész lesz:) Mi lehet a folyós tészta oka?

Törölt felhasználó

Szia! Mindig rossz olvasni, ha valaki azt írja nem sikerült neki a süti... de így sajnos nem tudom mi lehet a probléma! Én is a receptet követtem, de nekem valahogy mégis sikerült... :(

maya53

szerintem 6 dl tej sok a liszthez

Törölt felhasználó

én biztosan nem utólag adnám hozzá a már összeállt tésztához a margarint,mert nyilván,hogy meglágyítja!!el kell morzsolni a liszttel és nem lesz gond

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek