Mézes pudingos krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
14g méz42 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
75g tej42 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
13g tortabevonó68 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
912
Kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
480g finomliszt1747 kcal
-
110g méz334 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
40g sertészsír361 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
20g sütőpor10 kcal
-
600g tej336 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
25g vaníliás cukor97 kcal
-
305 kcal
-
650g tej364 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
7300
Kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
17.5g finomliszt64 kcal
-
4g méz12 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
1.5g sertészsír13 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
21.9g tej12 kcal
A krémhez
-
9.1g margarin65 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
23.7g tej13 kcal
A mázhoz
-
3.6g tortabevonó20 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
267
Kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
912
Kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 318.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8732 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 3075 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 2834 mg
-
Nátrium 2328 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 993 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 2091 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
7300
Kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
267
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
48 dkg finomliszt
-
11 dkg méz
-
16 dkg porcukor
-
4 dkg sertészsír
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
-
20 g sütőpor
-
6 dl tej
A krémhez
-
25 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
2.5 dkg vaníliás cukor
-
80 g vaníliás pudingpor
-
6.5 dl tej
A mázhoz
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
- A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
- Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
- Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
- A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
- A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 34733
- Feltöltés dátuma: 2012. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ennek a sütinek is elég sok elkészítési módja van, én most ezt választottam! Bízom benne ez is kedvenc lesz... :)
Hozzászólások (7)
Ez a süti nagyon jól néz ki és biztosan finom is.Szeretném megkérdezni hogy a tésztához mennyi margarin kell?
Szia! Zsír helyett esetleg tehetsz bele margarint, de talán ez így finomabb! :)
Istenien néz ki! Hamarosan kipróbálom!
:) Rendben, majd írd meg, hogy ízlett!! :)
köszi, jól sikerült.
Szia! Nagyon szívesen!!
Ennek a tésztája egy kicsit másként készül, mint amiket eddig sütöttem - ki fogom próbálni. Bár ez a " átgyúrni a margarinnal ..." egy kicsit elbizonytalanít ? olvasztottal vagy csak rákenem és miért utólag és a tésztájába nem sok a 6 dl tej ? No, ki fogom próbálni és beszámolok ! Köszönöm, szép napot !
Kedves Bubu! Nem muszáj külön átgyúrni a tésztát a pihentetés után, ha olyan állagú, hogy ki tudom nyújtani. Ha akkor még kissé száraz, akkor kis margarint hozzáadva gyúrjunk még bele, hogy könnyebben ki lehessen nyújtani. 6 dl tejet ne egyszerre, hanem kicsinyenként tegyük bele, de kelleni fog ennyi! Szép Napot!!
Ne próbáld ki, nekem se sikerült!! Felejt?s!!
Hát nekem ez nem igazán sikerült - valami nem stimmel - biztosan bennem van a hiba !
Sajnos nem tudom így mi lehetett a hiba... Ízre milyen lett?
Igazán nem szerettem volna rossz perceket okozni, elnézést. Alapvet?en az lehet a baj, hogy már 4 dl tejnél nagyon folyós lett a tészta,amibe egy csomó lisztet még bele kellett dolgoznom. Lehet, hogy ez borította fel az egyensúlyt, mert ízre mintha kenyér szeleteket kentem volna be a krémmel.Most 24 óra múlva is szeletelés közben folyik ki a krém a szeletek közül, azaz nem tudja felszívni a tészta. A krém egyébként isteni , ezt eddig is így csináltam.Ja, és "Nagyi titka" sima lisztet használtam. Hát ennyi a butaságom története, még egyszer elnézést kérek. El fog fogyni, ebben biztos vagyok ! További szép napot !
Sajnálom tényleg, de nem baj, hogy megosztotta velem! Csak kár, hogy nem sikerült összehozni ezt a süteményt! :(
Nekem se lett jó! A tésztát margarinnak átgyúrni nem is hallottam. 6 dc tej az meg sok azért folyós a tészta. Ez a recept nekem felejt?s!!!
Most csináltam meg a tésztáját,kicsit folyós lett. Dupla adagot készítettem,így fél kiló liszttel kiegészítettem,de több f?szert és margarint tettem hozzá mint ahogy írtad. Megírom a tapasztalataim ha kész lesz:) Mi lehet a folyós tészta oka?
Szia! Mindig rossz olvasni, ha valaki azt írja nem sikerült neki a süti... de így sajnos nem tudom mi lehet a probléma! Én is a receptet követtem, de nekem valahogy mégis sikerült... :(
szerintem 6 dl tej sok a liszthez
én biztosan nem utólag adnám hozzá a már összeállt tésztához a margarint,mert nyilván,hogy meglágyítja!!el kell morzsolni a liszttel és nem lesz gond