Nosalty Logó

Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2846 micro
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet felvágjuk vékony csíkokra. A kefirt kikeverjük a mézzel (nekem hársméz van itthon, de szerintem bármi mással jó, a hársnak eléggé karakteres íze van), és ebbe a keverékbe zúdítjuk a pulykacafatokat. Egy órára hideg helyre tesszük, és addig elmosogatunk. Félig (nem az erősségem ez a sport...).
  2. Majd a husit nagyjából lecsepegtetjük, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ilyenkor szórunk egy kis sót is a husira. (FIGYELEM: a piruló-sülő fehér trutyi először felhabzik -méz-, elkezd picit bebarnulni, karamellizálódni, majd pattog, de nagyon. Ezért én kb. fél dl vizet öntöttem a husi alá, el kell, hogy áruljam, ideig-óráig segített csak ez a megoldás, de volt legalább 5 pattogásmentes percem.)
  3. Mikor a husin már barnás bevonatot képzett a mézes kefir, megkóstoljuk a husit (elégettem a számat, meglepően konstatáltam, hogy jéééé, ez ehetőőő, mi több, bármikor megenném), majd lezárjuk alatta a gázt.
  4. Egy marék rukkolát átmosunk, lecsepegtetünk, konyhai papírtörlőn leszárítunk.
  5. A marék diót apróra vágjuk, és kicsit megpirítjuk (jó tanács: ha már majdnem jó, akkor zárjuk el alatta a gázt, mert ha jól megpirítva még a forró serpenyőben marad, tovább pirul, és a végén megkeseredhet-megéghet).
  6. A salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ráhelyezzük a húsdarabokat, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk dióval.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8757
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikor beléptem a boltba, azzal a szent elhatározással indultam a tejespult felé, hogy csak veszek egy kis túrót/ fetát, és szépen hazabattyogok, megcsinálom a snidlinggel és fetával/ túróval töltött pulykámat. Igen ám, de eszembe jutott az az iszonyat mennyiségű dió, amit anyutól kaptam (biodió :D), és gondoltam, azt is belekombinálom valami salátába. Telefon anyunak: Szia, itt állok a bolt közepén, a diót mivel lehet enni? (körülöttem állók érdekesen néznek rám)... mikor már 10 perce tanakodtunk a köreten, megkérdezte nemes egyszerűséggel, hogy miért nem csinálok pulykasalátát? Hát persze, miért ne?

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a kefírt lehet helyettesíteni tejföllel, tejszínnel, vagy az azzal már nem olyan jó.

Törölt felhasználó

Szia, szerintem lehet vele helyettesíteni, a kefírnek van egy kis pikáns íze, amit pluszban hozzáad, de szerintem tejföllel vagy tejszínnel is ugyanolyan jó lesz.

Törölt felhasználó

Köszi, kipróbálom több változatban is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek