Mézes-kefíres pulyka rukkolasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 297.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2846 micro
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 297.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2846 micro
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pulykamellet felvágjuk vékony csíkokra. A kefirt kikeverjük a mézzel (nekem hársméz van itthon, de szerintem bármi mással jó, a hársnak eléggé karakteres íze van), és ebbe a keverékbe zúdítjuk a pulykacafatokat. Egy órára hideg helyre tesszük, és addig elmosogatunk. Félig (nem az erősségem ez a sport...).
- Majd a husit nagyjából lecsepegtetjük, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ilyenkor szórunk egy kis sót is a husira. (FIGYELEM: a piruló-sülő fehér trutyi először felhabzik -méz-, elkezd picit bebarnulni, karamellizálódni, majd pattog, de nagyon. Ezért én kb. fél dl vizet öntöttem a husi alá, el kell, hogy áruljam, ideig-óráig segített csak ez a megoldás, de volt legalább 5 pattogásmentes percem.)
- Mikor a husin már barnás bevonatot képzett a mézes kefir, megkóstoljuk a husit (elégettem a számat, meglepően konstatáltam, hogy jéééé, ez ehetőőő, mi több, bármikor megenném), majd lezárjuk alatta a gázt.
- Egy marék rukkolát átmosunk, lecsepegtetünk, konyhai papírtörlőn leszárítunk.
- A marék diót apróra vágjuk, és kicsit megpirítjuk (jó tanács: ha már majdnem jó, akkor zárjuk el alatta a gázt, mert ha jól megpirítva még a forró serpenyőben marad, tovább pirul, és a végén megkeseredhet-megéghet).
- A salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ráhelyezzük a húsdarabokat, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk dióval.
- Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9296
- Feltöltés dátuma: 2013. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor beléptem a boltba, azzal a szent elhatározással indultam a tejespult felé, hogy csak veszek egy kis túrót/ fetát, és szépen hazabattyogok, megcsinálom a snidlinggel és fetával/ túróval töltött pulykámat. Igen ám, de eszembe jutott az az iszonyat mennyiségű dió, amit anyutól kaptam (biodió :D), és gondoltam, azt is belekombinálom valami salátába. Telefon anyunak: Szia, itt állok a bolt közepén, a diót mivel lehet enni? (körülöttem állók érdekesen néznek rám)... mikor már 10 perce tanakodtunk a köreten, megkérdezte nemes egyszerűséggel, hogy miért nem csinálok pulykasalátát? Hát persze, miért ne?