r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy Nomika készíti

Nomika
Mézes háztető ahogy Nomika készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

641
Kalória
8.3g
Fehérje
102.2g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
57.6g
Víz
60.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 7676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot, tojást, mézet és tejet gőz felett habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát is (kevés citromlével felfuttatva).
  2. Amíg forró a mézes massza, belekeverjük a lisztet is, először fakanállal keverjük, majd ahogyan kezd összeállni, a kezünkkel gyúrjuk ki alaposan.
  3. Az összegyúrt tésztát osszuk 3 részre, az egyikbe gyúrjuk bele a kakaóport, amit előzőleg simára kevertünk 2 evőkanál vízzel.
  4. A kakaós tésztát osszuk 12 egyenlő részre, és sodorjunk belőle 32 cm hosszú rudakat.
  5. Először a sárga lapokat süssük ki, addig a kakaós rudak száradhatnak egy picit. A sárga tésztákat egyenként nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, majd helyezzük zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalára.A nyers tésztákon egy éles késsel, vékonyan jelöljük be a vágási vonalakat. 10-10 perc alatt süssük ki mindkét lapot. Még melegen vágjuk el a lapokat 3-3 részre, az előzőleg megjelölt vágási vonalak mentén.
  6. A rudakat zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán 10 perc alatt süssük ki. Amikor kisültek, még forrón tegyük a rudakat egyenes felületre, nehogy eldeformálódjanak.
  7. Amíg szikkad a tészta, készítsük el a krémet is. A lisztet és a pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd öntsük fel a maradék folyadékkal, és főzzük krémesre. A vajat keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a puding, keverjük össze a vajas krémmel.
  8. Összeállítás:
  9. Két süteményt fogunk kapni ezekből a lapokból, mindegyik süteményhez 3-3 világos lapra lesz szükségünk. A krémet 2 egyenlő részre osztjuk.
  10. Tálcára tesszünk egy lapot, kenünk rá egy kis krémet, majd ráhelyezünk 3 kakaós rudat. Ezt is bekenjük krémmel, majd erre is teszünk 2 kakaós rudat. Megint bekenjük krémmel és 1 kakaós rudat teszünk a tetejére. Kenjük körbe krémmel, majd 1-1 világos lapot nyomunk a két oldalára.
  11. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával és krémmel, majd mindkettőt bevonjuk csokoládémázzal.
  12. 24 órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, utána fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Anyósomnál ettem először ilyen sütit, és azóta a kedvencem.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...