r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy Nomika készíti

Nomika
Mézes háztető ahogy Nomika készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

641
Kalória
8.3g
Fehérje
102.2g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
57.6g
Víz
60.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 7676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot, tojást, mézet és tejet gőz felett habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát is (kevés citromlével felfuttatva).
  2. Amíg forró a mézes massza, belekeverjük a lisztet is, először fakanállal keverjük, majd ahogyan kezd összeállni, a kezünkkel gyúrjuk ki alaposan.
  3. Az összegyúrt tésztát osszuk 3 részre, az egyikbe gyúrjuk bele a kakaóport, amit előzőleg simára kevertünk 2 evőkanál vízzel.
  4. A kakaós tésztát osszuk 12 egyenlő részre, és sodorjunk belőle 32 cm hosszú rudakat.
  5. Először a sárga lapokat süssük ki, addig a kakaós rudak száradhatnak egy picit. A sárga tésztákat egyenként nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, majd helyezzük zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalára.A nyers tésztákon egy éles késsel, vékonyan jelöljük be a vágási vonalakat. 10-10 perc alatt süssük ki mindkét lapot. Még melegen vágjuk el a lapokat 3-3 részre, az előzőleg megjelölt vágási vonalak mentén.
  6. A rudakat zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán 10 perc alatt süssük ki. Amikor kisültek, még forrón tegyük a rudakat egyenes felületre, nehogy eldeformálódjanak.
  7. Amíg szikkad a tészta, készítsük el a krémet is. A lisztet és a pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd öntsük fel a maradék folyadékkal, és főzzük krémesre. A vajat keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a puding, keverjük össze a vajas krémmel.
  8. Összeállítás:
  9. Két süteményt fogunk kapni ezekből a lapokból, mindegyik süteményhez 3-3 világos lapra lesz szükségünk. A krémet 2 egyenlő részre osztjuk.
  10. Tálcára tesszünk egy lapot, kenünk rá egy kis krémet, majd ráhelyezünk 3 kakaós rudat. Ezt is bekenjük krémmel, majd erre is teszünk 2 kakaós rudat. Megint bekenjük krémmel és 1 kakaós rudat teszünk a tetejére. Kenjük körbe krémmel, majd 1-1 világos lapot nyomunk a két oldalára.
  11. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával és krémmel, majd mindkettőt bevonjuk csokoládémázzal.
  12. 24 órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, utána fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Anyósomnál ettem először ilyen sütit, és azóta a kedvencem.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek