Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-fahéjas gofri

Mézes-fahéjas gofri
Mézes-fahéjas gofri
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam nagy kedvence ez a francia gasztroblogról származó desszert. Mindig együtt készítjük, nagy sikere van a családban! :)

hozzávalók / 3 adag

A 8-10 gofrihoz

A fűszeres öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük a lisztet a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat és a tejet, szép simára kikeverjük.
  2. 30 percet pihentetjük a hűtőben, majd gofrisütőben aranybarnára sütjük a tésztát.
  3. Közben az öntethez lassú tűzön összemelegítjük a hozzávalókat egész addig, amíg a méz picit forrni nem kezd. Ekkor elzárjuk alatta a tüzet, langyosra hűtjük, és tálaláskor a frissen sült gofrik tetejére csurgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 592
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofri, gofri mézes-fahéjas öntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Wed, 2012-02-01 22:26

Kedves eseme!
Csak a szélei szoktak kicsit ropogósabbak/szárazabbak lenni, a tészta többi része nem.
De ez biztos függ a gofrisütőtől és a hozzávalóktól is, ez nekem eddig inkább (még jól sülten is) puhább állagú lett.
(Remélem azért ízlett? :)
Üdvözöllek:
Mignon

910
finomliszt 25 dkg
porcukor 7.5 dkg
tojás 3 db
1 csipet
vaj 10 dkg
tej 4 dl
méz 5 ek
fahéj 1 kávéskanál
vanília 0.5 db