r
Nosalty Logó

Spárgás-póréhagymás csirke

nikipszilon
Spárgás-póréhagymás csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

211
Kalória
30.5g
Fehérje
7g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
193g
Víz
91.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4158 micro
Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm széles csíkokra szeleteljük, és kevés sóval összeforgatjuk. A póréhagyma gyökerét és zöld leveleit levágjuk, a fehér szárat megmossuk, és vékonyan felszeleteljük (késsel vagy zöldséggyaluval). A spárgát megtisztítva kb. 3-4 centiméteres darabokra aprítjuk, vastagságtól függően.
  2. Veszünk egy nagyobb serpenyőt (nekem a normálban éppen elfért, szóval nyugodtan lehet magasabb falúban csinálni), közepes-magas lángon felforrósítunk másfél evőkanál olajat (én olívát használtam, nem extra szűz, hanem sütéshez való sima verziót). A csirkehúst két részletben megpirítjuk, a csíkok minden oldalát 1-1 percig párolva. Ha elkészült, tányérra szedjük.
  3. A serpenyőben felforrósítunk még némi olajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és folyamatosan kevergetve 2 percig pároljuk, vagy amíg kissé megpuhul. A fokhagymát összezúzzuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, majd a spárgával és az alaplével/vízzel együtt a póréhoz adjuk. Az egészet lassú tűzön forrásba hozzuk.
  4. Mikor elkezd rotyogni, hozzákeverjük a csirkét, lefedjük, és fedő alatt kis lángon főzzük pár percig, hogy a hús puha legyen, de a spárga lehetőleg éppen roppanós maradjon. Még megszórhatjuk némi sóval-borssal, ízlés szerint (én már nem fűszereztem), majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egy könyvtárból kikölcsönzött könyvben találtam a receptet, és muszáj elmentenem, még mielőtt visszaviszem a könyvet. Gyors, egyszerű és isteni finom! Éljen az év első spárgája! :)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek