r
Nosalty Logó

Spárgás-póréhagymás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nikipszilon
Spárgás-póréhagymás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4158 micro
Összesen 844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm széles csíkokra szeleteljük, és kevés sóval összeforgatjuk. A póréhagyma gyökerét és zöld leveleit levágjuk, a fehér szárat megmossuk, és vékonyan felszeleteljük (késsel vagy zöldséggyaluval). A spárgát megtisztítva kb. 3-4 centiméteres darabokra aprítjuk, vastagságtól függően.
  2. Veszünk egy nagyobb serpenyőt (nekem a normálban éppen elfért, szóval nyugodtan lehet magasabb falúban csinálni), közepes-magas lángon felforrósítunk másfél evőkanál olajat (én olívát használtam, nem extra szűz, hanem sütéshez való sima verziót). A csirkehúst két részletben megpirítjuk, a csíkok minden oldalát 1-1 percig párolva. Ha elkészült, tányérra szedjük.
  3. A serpenyőben felforrósítunk még némi olajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és folyamatosan kevergetve 2 percig pároljuk, vagy amíg kissé megpuhul. A fokhagymát összezúzzuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, majd a spárgával és az alaplével/vízzel együtt a póréhoz adjuk. Az egészet lassú tűzön forrásba hozzuk.
  4. Mikor elkezd rotyogni, hozzákeverjük a csirkét, lefedjük, és fedő alatt kis lángon főzzük pár percig, hogy a hús puha legyen, de a spárga lehetőleg éppen roppanós maradjon. Még megszórhatjuk némi sóval-borssal, ízlés szerint (én már nem fűszereztem), majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4409
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 30.

Ajánló

Egy kis fehérbort el tudnék hozzá képzelni, nekem sajnos nem volt itthon... :(

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nikipszilon 5 recept

Egy könyvtárból kikölcsönzött könyvben találtam a receptet, és muszáj elmentenem, még mielőtt visszaviszem a könyvet. Gyors, egyszerű és isteni finom! Éljen az év első spárgája! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!