r
Nosalty Logó

Mennyei húsleves töltelék

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Netty
Mennyei húsleves töltelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1033 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4387 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    2943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 1033 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Amikor jól megpuhult, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
  2. Beleütjük a tojásokat, majd ízlés szerint borsozzuk.
  3. Ezután egy lábasba a kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Ha elkészül,t hozzákeverjük a zsemlékhez, ezután alaposan összekeverjük. Picit megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e.
  5. Végül 2 uzsizacskóba elosztjuk, és egy hengert formálunk belőle. A zacskóval együtt a húslevesbe tesszük.
  6. Ha megfőtt (egy kicsit kemény lett), kivesszük a levesből, és a zacskóból egy tányérra borítjuk, szeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 478
  • Össznézettség: 69988
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom kis töltelék, húslvessel vagy akár a főtt hússal és zöldségekkel fogyasztjuk. Nálunk nagy kedvenc, megéri kipróbálni, nem fogtok csalódni benne! ;)

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Szia! Évek óta készítem a levesbetétet,nálunk nagy sikere van!Az én receptem egy kicsit más,de szerintem a végeredmény a fontos!El?ször Nyékládházán ettem,(20éve?)s azóta sok ismer?sömet ,,megfert?ztem" vele:)

Netty

Nálunk is nagyon-nagy kedvenc, a nagypapám Borsod megyében született és ott ettek "töltikét" :) Mióta az eszemet tudom elengedhetetlen a husilevesb?l :) :) Ahány ház annyi szokás...szerintem mindenhol egy picit másképp csinálják de ahogy írtad a végeredmény a fontos :) Szívesen elolvasnám, hogy te hogy készíted és ki is próbálnám :)

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, annyira guszta, :-) -köszönöm, hogy feltetted.:-) Már kissé unalmas: a csigatészta, cérnametélt, kis kocka tészta, eperlevél, zabszem...és hasonlók, ja igen, májgaluska, akár csirke akár sertésmájból ( én konzervb?l nem csinálom), ...mind finom, csak már változtatni volna jó...és ezt most meg lehet tenni.:-)) Éva-Anyóca

Netty

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed! :) Garantáltan nem fogsz csalódni benne...mennyei íze van! Ha kipróbálod, várom a véleményed ;) Jó étvágyat hozzá!

Éva-Anyóca

Kedves Netty0505! Igen, köszönöm szépen, jelezni fogom.:-)) Szép napot és hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Netty

:) Neked is nagyon szép hétvégét!

szaboadel

Kedves Netty! Nagyon jó ötletet adtál máris elmentettem és ki fogom próbálni, ne csak mindig cérnametélt, eperlevél, grízgaluska legyen a húslevesben.Nagyon szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, szeretek kísérletezni, ezért is örülök ennek a receptnek. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Netty

Nagyon örülök tényleg, hogy ennyi embernek tetszik a receptem. Nálunk nagyon-nagy kedvenc! Ha kipróbáltad t?led is várom a véleményt :) :) Jó étvágyat hozzá és neked is csodálatos napot kívánok! Netty

Törölt felhasználó

Párom is Borsodból származik, t?le tanultam. Szereti az egész család, f?leg ha egy kis csirkemájjal még megbolondítom isteni finom tud lenni!

Netty

Ez egy igazi borsodi "csemege" :) Igen, szoktuk mi is májjal készíteni, most éppen nem volt itthon! :) De így is mennyei íze van!

Éva-Anyóca

Vasárnapi ebédhez elkészítve, és mesésen finom volt!!!!!!,- legközelebbi vasárnap is ez lesz a levesbetét, köszönöm szépen.:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Netty

Nagyon örülök, hogy ízlett!! :)

Tmea

A sógorn?m szokott ilyet kínálni a húsleveshez, csak ? forró olajban süti ki, úgy hogy a masszát kanállal beleszaggatja a forró olajba. Nagyon fincsi fánk szer? lesz, el?ételnek is remek!

Netty

Ezt még nem hallottam, de ki fogom próbálni! Köszönöm az ötletet :)

beszeani

Én lassan 30 éve ismerem ezt a töltikét, és már közel 17 éve elengedhetlen hozzávalója a húslevesemnek. Az én receptem annyiban más, hogy a petrezselymen kívül teszek bele majorannát, nagyon kevés kakukkfüvet, és apróra vágott csirkemájat, valamint nem húsleveskockával ízesítem, hanem vegetával :). Duplán tekrem folpackba, így f?zöm a levesben kb másfél órát. Én és a családom imádja, ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!!

Filamér

Segíts légyszíves: nem olvad rá a folpack? Nem alufóliába kell tekerni? Én még nem találkoztam olyan folpackkal (uzsonnás zacsival sem), ami bírná a meleget, már ha rácseppen a forró leves, attól is megolvad, hát még ha beleteszem...

Törölt felhasználó

Szia! Mit értesz "uzsizacskó" alatt? Ugye nem m?anyag zacskót? Köszi el?re is a választ!

zsuzsa.sulyok

Kedves Netty! -Az én töltelékem, szinte ugyanez, (+egy kis majoranna), - de, ne haragudj, húsleves kockát, én, fölöslegesnek tartom beletenni, mivel úgyis, a finom húslevesbe f?zzük bele a tölteléket... (bocs.) -Én, folpackra, keresztben csinálok egy rudat, két oldalon kb. 5-5 cm kihagyva, több réteget rátekerve, a két végét megsodorva, fehér cérnával megkötve, húst?vel s?r?n megszurkálva, kb. a leves elkészülte el?tt fél órával teszem bele, f?ni... - Én is, itt Borsodban ettem el?ször, lakodalomban, a f?tt húshoz... -Azóta, mindig f?zök a húslevesbe, -én is imádom "levesbetétnek is", -van úgy, hogy "vegyesen", cérnametélttel.... -A "maradékot", szerintem, a húslevesben érdemes a h?t?be tenni...

Finimini

Kedves Netty! Miután nem válaszolt senki (a hozzászólókat is beleértve) arra, hogy nem olvad-e meg a m?a. zacskó, ill. folpack, ezért én ALUFÓLIÁBA tekertem! Mindenkinek javaslom. A töltelék egyébként nagyon finom. Üdv. Edit

Viv

Nálunk az egész család folpackba csavarva f?zi a tölteléket a levesbe, nem olvad bele, nyugodtan lehet csinálni. Zacskóban még nem próbáltam, de gondolom, ha beleolvadna, a recept feltölt?je sem úgy csinálná. :)

Greg

A legfinomabb levesbetét, amit valaha ettem. Magam is gyakran csinálom csirkemájjal vagy anélkül. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A leves h?mérsékletét pedig az egyszer? folpack fólia simán kibírja. Én mindig abban készítem. F?zés el?tt jól megszurkálom, hogy a húsleves átjárja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek