Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgókrém

Napraforgókrém
Napraforgókrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a napraforgót (leánykori nevén szotyit). Önmagában is, de mindenféle sós sütire, salátára szórva is ízletes. Ez a pirítósra vagy friss rozskenyérre kenhető kence is bevált! És roppant gyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A napraforgómagot egy teflon serpenyőben, zsiradék nélkül, kevergetve átpirítjuk, így karakteresebb íze lesz.
  2. Ha kihűlt, aprítógépbe öntjük, hozzátesszük a félbevágott kicsi hagymákat, a fokhagymagerezdeket, a sörélesztő pelyhet, sózzuk, borsozzuk, és a vízzel együtt pépesre daráljuk. A vizet érdemes apránként hozzáadni, és ha a kenhető állagot 1 dl-vel nem érjük el, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá.
  3. Pirítóssal vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 8 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

napraforgós kence, kenőke, napraforgókrém hagymásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215
napraforgómag 20 dkg
lila hagyma 2 kis db
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
élesztőpehely 2 ek