Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás céklakrém

Fetás céklakrém
Fetás céklakrém
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Candida diétám alatt sokféle kencét kipróbáltam szendvicsekhez, de ez a céklás verzió toronymagasan nyert. Külön öröm volt számomra, hogy édesapám is megszerette velem, és vacsorára együtt sokszor nem is kentük, hanem kanalaztuk a kenyérre!

A feta miatt sózni NEM KELL!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát vagy vízben megfőzzük, vagy párolóban puhára pároljuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A fetát villával összenyomjuk, és a joghurttal összekeverjük.
  3. A hagymát szintén lereszeljük, és a céklához adjuk.
  4. A céklát a fetás joghurttal összekeverjük, és kis köménnyel fűszerezzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 554
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 107
elkészítve: 62/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

céklakrém, céklakrém fetával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hjdmrnn
hjdmrnn Fri, 2017-02-10 19:45

Szia!
Most készítettem el,igazán finom :), kérdésem az lenne a kész krém meddig áll el szerinted hűtőben? Sajnos csak egyedül vagyok ínyenc a családba :).

Pucca
Pucca Thu, 2015-11-26 18:55

már többször elkészítettem ezt a receptet és nagyon szeretjük. Bekerült a szakácskönyvembe is :) köszönöm a receptet!!!

biktor
biktor Thu, 2015-01-15 16:23

Megcsináltam, alig vártam, hogy egyem. nem tudtam megenni jó ízüen mert ....ar. Mindent a recept szerint csináltam.

witch
witch / witch Thu, 2015-01-15 20:30

Dehogyis ..ar, csak neked nem izlett. Nem vagyunk egyformak, hal'istennek. :o)

agusmagus
agusmagus Mon, 2015-01-12 19:13

A céklát nyersen is beletehetem? Nem szívesen főzném ki belőle a hasznos vitaminokat...

drienn
drienn Wed, 2015-01-14 16:31

Szerintem akár sütheted is, így minden értéke megmarad és még az íze is finomabb sztem :)

ppppaaaa
ppppaaaa Wed, 2014-08-20 16:53

A cékla, nem tudom milyen ok miatt, de eddig kimaradt a konyhámból. Talán abból a tévhitből, hogy minden bordó lesz a főzés közben :)
Kipróbáltam a receptet, nagyon egyszerű elkészíteni és tényleg nagyon finom. Köszönöm az ötletet.

146
cékla 1 közepes db
feta sajt 15 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 1 kávéskanál