r
Nosalty Logó

Székely tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Székely tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A töltelékhez

Összesen 1219 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A töltelékhez

Összesen 4873 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A töltelékhez

Összesen 394 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1219 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5956.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 4873 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, gáztepsibe tesszük.
  2. A diós masszához az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, ízesítjük kevés rummal, majd a tésztára öntjük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Hűlni hagyjuk, kettévágjuk, és lekvárral összeragasztjuk úgy, hogy mindkét felén a diós rész kerüljön kívülre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 38258
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Én mindig két adagot sütök, mert így nem kell vagdosni és biztosan el is fogy. Hagyjuk rendesen kihűlni, mert a diós massza eléggé ragad melegen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek